Thema: Rondkomen
Thema: Jongeren
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Eigen onderneming
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Rondkomen

Onze consulenten helpen je graag om je inkomsten en uitgaven in balans te brengen. Ook controleren wij voor je of je krijgt waar je recht op hebt. Zo krijg je meer grip op je geld en daarmee rust in de financiën.

Contact opnemen

Laatst toegevoegd

beter rondkomen geldplan

Haal meer uit je geld met het Geldplan

Het Geldplan Beter Rondkomen laat je nadenken over manieren om je financiën te verbeteren.

Financieel fit corona

Wat als ik mijn rekeningen niet kan betalen?

Volg deze 3 stappen om overzicht te krijgen en de schade zoveel mogelijk te beperken.

Boodschappen delen in een buurtkastje

In de kastjes vind je voedsel en menstruatie- en verzorgingsproducten. Pak eruit wat je nodig hebt en leg erin wat je over hebt.

Geldplan Beter Rondkomen

Kom je af en toe geld tekort? Zou je graag meer grip op geld willen of meer willen overhouden? Breng je inkomsten en uitgaven stap voor stap in balans.

Het Geldplan Beter Rondkomen van Nibud is er speciaal voor huishoudens die de ene maand geld overhouden, en de andere maand geld tekort hebben. Het helpt om meer grip te krijgen en daarmee rust in de financiën.

Geen zorgen, je kan het Geldplan anoniem invullen.

Aan de slag met het Geldplan Beter Rondkomen

 

Maandbegroting

Zou je meer overzicht willen in je financiën? Dan kan je er veel aan hebben om een begroting te maken: een overzicht van je inkomsten en uitgaven.

Een begroting geeft duidelijkheid over hoe je je geld kan besteden en of je voldoende inkomsten hebt om rond te komen. Download hier jouw gratis maandbegroting. Veel mogelijke inkomsten en uitgaven staan hier al in. Zo zie je niets over het hoofd.

Geen zorgen, je kan het Excelbestand anoniem invullen.

Download hier jouw maandbegroting (Excel, 36,8 Kb)

Meer artikelen

Denk hieraan als je je zorgverzekering kiest

Hoe meer risico voor jou, hoe lager de premie.

Wat is wijsheid: kopen of huren?

‘Huur jij?! Waarom? Kopen is toch veel beter, dan bouw je tenminste vermogen op!’ Dat kan zeker zo zijn. Toch is kopen lang niet altijd de beste optie. In deze blog zet ik voor u een aantal voor- en nadelen van kopen en huren op een rij.

goede voornemens budget

Goede voornemens leveren geld op!

Happy New Year! Het voornemen ‘beter met geld omgaan’ staat in veel huishoudens bovenaan het lijstje. Maar hoe doet u dit?

Let hierop als u een betaalpauze kreeg

Maak een begroting voordat u afspraken met de bank maakt over terugbetalen. En houd rekening met de gevolgen voor hypotheekrenteaftrek en toeslagen.

Trouwen of samenwonen; hoe regel je samen de geldzaken?

Gaat u binnenkort trouwen of bent u druk aan het klussen omdat u gaat samenwonen? Gefeliciteerd! Belangrijk: bespreek van tevoren hoe u de financiële zaken gaat regelen. Want naast een romantische verbintenis gaat u ook een financiële verbintenis met elkaar aan.

Financiele APK

Check uw financiën tijdens gratis financiële APK

Wie financieel fit wil blijven, doet er goed aan om de eigen financiën geregeld onder de loep te nemen. Tijdens een gratis financiële APK helpen wij u hierbij.

Maandbegroting rondkomen

Rondkomen kan je leren!

8 op de 10 huishoudens hebben een goed beeld van hun inkomsten en uitgaven, blijkt uit cijfers van het Nibud. Deze huishoudens hebben bijvoorbeeld een begroting opgesteld. Zo’n overzicht van inkomsten en uitgaven geeft duidelijkheid over hoe het inkomen kan worden besteed. En of het voldoende is om rond te komen. Zou u ook zo’n helder overzicht willen hebben? In deze blog help ik u op weg.

Vijf tips om te besparen op uw huidige hypotheek

Op het moment dat u uw woning kocht, heeft u veel beslissingen genomen. Over de hypotheekvorm die het beste past en de looptijd van de rente bijvoorbeeld. Inmiddels woont u al een aantal jaren met tevredenheid in uw woning. U heeft geen verhuisplannen. Maar het zou wel prettig zijn als u kunt besparen op de maandlasten van uw eigen woning. Tijd voor een grondige besparingscheck. Deze vijf tips helpen u daarbij.

besparen boodschappen

10 tips om bewust boodschappen te doen en te besparen

Kent u dat? U gaat naar de winkel voor een paar boodschappen en komt terug met producten die u niet van plan was om te kopen. En zelfs als u niet veel bijzonders heeft gekocht, kan de kassabon toch tegenvallen. In dit blog geven we 10 tips om bewust boodschappen te doen en te besparen.

Rondkomen met minimumloon – hoe doe je dat?

“Ik val door mijn inkomen nét tussen wal en schip” horen wij regelmatig in de spreekkamer. Vaak zijn het mensen die werken voor een minimum loon die moeite hebben met rondkomen. Zij hebben te maken met stijgende kosten voor levensonderhoud en het gemis van inkomsten uit aanvullende voorzieningen, omdat hun inkomen daarvoor vaak te hoog is.

Hoe bereiden we ons voor op het overlijden van een van ons?

Want het zal je maar gebeuren: dat je levenspartner plots komt te overlijden en zijn of haar inkomen volledig wegvalt. Die financiële stress kunt u er dan niet bij hebben. Dus goed om er eens samen voor te gaan zitten en te bedenken of u nu, bij leven, alvast dingen kunt regelen.

Meer grip op geld met een eigen jaarbegroting

Met een jaarbegroting krijgt u meer grip op de financiën en komt u beter toe aan sparen. Probeer het eens met deze handige tips.

Ik wil iemand in huis nemen, kan dat zomaar? 

U besluit iemand in huis te nemen. Omdat uw broer vanwege een scheiding tijdelijk bij u komt wonen. Omdat uw dochter van 26 weer terugkomt, die student-af is en haar studentenkamer moet verlaten. Dit kan consequenties hebben. Waar moet u aan denken?

toeslagen terugbetalen

Toeslagen terugbetalen: zo pakt u dat aan!

Veel huishoudens moeten toeslagen terugbetalen. Uit onderzoek van de Algemene Rekenkamer blijkt dat bijna de helft van de onderzochte huishoudens hiermee te maken kreeg. U bent dus zeker niet de enige als u ook moet terugbetalen. In dit artikel leest u hoe u dit kunt aanpakken.

aanvragen - Bijdrage sport en cultuur

Vraag de Bijdrage voor sport en cultuur voor volwassenen aan!

Krijgt u zin om te sporten, nu de lente is begonnen? Of zou u liever wat geld hebben om lid te worden van de bibliotheek, een cursus creatief schrijven te doen, naar bioscoop of theater te gaan? Misschien passen de kosten niet in uw portemonnee. Dan hebben wij goed nieuws voor u.

Reserveren, dat kun je leren!

Auto-onderhoud, kapotte wasmachine en uw telefoon laten vallen in één maand? Soms lijkt het net alsof alles tegelijk kapot gaat. Achteraf praten is altijd makkelijk, maar dit had u kunnen voorkomen door geld opzij te zetten, oftewel door te reserveren.

Stoppen met werken: komen wij straks nog rond?

Hoera! Zwanger van de derde. Maar kan ik mijn werk straks nog combineren met de zorg voor de kinderen? Het besluit om te stoppen met werken neem je niet zomaar. Want wat zijn de gevolgen voor je portemonnee? Kun je straks nog rondkomen?

Budgetcoach biedt financieel overzicht én inzicht

Bij het Geldloket kun je terecht met alle vragen over geld. Vaak horen we dat mensen het overzicht op hun geldzaken kwijt zijn. Een budgetcoach kan dan helpen de financiën op een rijtje te zetten. Dat biedt niet alleen overzicht, maar ook inzicht! Wilt u weten of een budgetcoach ook voor u handig is? Lees dan vooral verder.

Meer mensen recht op huurtoeslag

Goed nieuws, meer mensen komen in 2020 in aanmerking voor huurtoeslag! Dit komt doordat de maximale inkomensgrenzen worden losgelaten. Ongeveer 100.000 mensen hebben straks recht op huurtoeslag, terwijl ze dat eerder niet hadden. Geldt dit ook voor u?

Bespaar met de geldtips van oma!

Een zekere welvaart is gewoon in onze tijd. En toch hebben veel mensen moeite met rondkomen. Zij betalen hun rekeningen en doen geen ‘gekke dingen’. Maar het lukt niet om wat geld opzij te zetten. Herkent u dat? Bespaar met de geldtips van oma!

energie besparen

Bespaar op je energieverbruik, start met deze tips!

Het klinkt goed, energie besparen. Goed voor het milieu en voor uw portemonnee. De maandelijkse energierekening is meestal een flinke uitgavenpost. Fijn als die wat naar beneden kan. In dit artikel zet ik drie tips op een rij die u een flinke besparing kunnen opleveren. Start vandaag nog, op Warmetruiendag!

Word je eigen financieel adviseur!

Financieel advies is hartstikke nuttig. Met een goed advies bespaar je zo honderden euro’s per jaar. Ga maar na: als je ergens maandelijks 50 euro op kunt besparen, tikt dat over een heel jaar meteen al flink aan. En het mooie is: je kunt je eigen financieel adviseur zijn! Maar waar te beginnen? Als je […]