Thema: Rondkomen
Thema: Jongeren
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Eigen onderneming
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Rondkomen

Onze consulenten helpen je graag om je inkomsten en uitgaven in balans te brengen. Ook controleren wij voor je of je krijgt waar je recht op hebt. Zo krijg je meer grip op je geld en daarmee rust in de financiën.

Contact opnemen

Laatst toegevoegd

Hulp bij hoge energierekening

Voor veel mensen blijft de energierekening lastig te betalen. Welke hulp bij hoge energierekening is er nu nog?

goede voornemens budget

Goede voornemens leveren geld op!

Happy New Year! Het voornemen ‘beter met geld omgaan’ staat in veel huishoudens bovenaan het lijstje. Maar hoe doe je dit?

Salaris per week of wisselend inkomen? Zo kom je rond

Hoe zorg je ervoor dat je genoeg geld hebt om bijvoorbeeld je huur, energie zorgverzekering en te betalen?

aanvragen - Bijdrage sport en cultuur

Vraag de Bijdrage voor sport en cultuur voor volwassenen aan!

Krijgt u zin om te sporten, nu de lente is begonnen? Of zou u liever wat geld hebben om lid te worden van de bibliotheek, een cursus creatief schrijven te doen, naar bioscoop of theater te gaan? Misschien passen de kosten niet in uw portemonnee. Dan hebben wij goed nieuws voor u.

Meer artikelen

Wat is beter: kopen of huren?

Veel mensen vinden kopen beter dan huren. ‘Met kopen bouw je vermogen op!’ wordt vaak gezegd. Maar wat in jouw geval het beste is, hangt af van jouw persoonlijke situatie.

aanvragen - Bijdrage sport en cultuur

Vraag de Bijdrage voor sport en cultuur voor volwassenen aan!

Krijgt u zin om te sporten, nu de lente is begonnen? Of zou u liever wat geld hebben om lid te worden van de bibliotheek, een cursus creatief schrijven te doen, naar bioscoop of theater te gaan? Misschien passen de kosten niet in uw portemonnee. Dan hebben wij goed nieuws voor u.

Budgetcoach biedt financieel overzicht én inzicht

Bij het Geldloket kun je terecht met alle vragen over geld. Vaak horen we dat mensen het overzicht op hun geldzaken kwijt zijn. Een budgetcoach kan dan helpen de financiën op een rijtje te zetten. Dat biedt niet alleen overzicht, maar ook inzicht! Wilt u weten of een budgetcoach ook voor u handig is? Lees dan vooral verder.

Stoppen met werken: komen wij straks nog rond?

Hoera! Zwanger van de derde. Maar kan ik mijn werk straks nog combineren met de zorg voor de kinderen? Het besluit om te stoppen met werken neem je niet zomaar. Want wat zijn de gevolgen voor je portemonnee? Kun je straks nog rondkomen?

Reserveren, dat kun je leren!

Auto-onderhoud, kapotte wasmachine en uw telefoon laten vallen in één maand? Soms lijkt het net alsof alles tegelijk kapot gaat. Achteraf praten is altijd makkelijk, maar dit had u kunnen voorkomen door geld opzij te zetten, oftewel door te reserveren.

toeslagen terugbetalen

Toeslagen terugbetalen: zo pak je dat aan!

Veel huishoudens moeten toeslagen terugbetalen. Uit onderzoek van de Algemene Rekenkamer blijkt dat bijna de helft van de onderzochte huishoudens hiermee te maken kreeg. U bent dus zeker niet de enige als u ook moet terugbetalen. In dit artikel leest u hoe u dit kunt aanpakken.

Ik wil iemand in huis nemen, kan dat zomaar? 

U besluit iemand in huis te nemen. Omdat uw broer vanwege een scheiding tijdelijk bij u komt wonen. Omdat uw dochter van 26 weer terugkomt, die student-af is en haar studentenkamer moet verlaten. Dit kan consequenties hebben. Waar moet u aan denken?

Meer grip op geld met een eigen jaarbegroting

Met een jaarbegroting krijgt u meer grip op de financiën en komt u beter toe aan sparen. Probeer het eens met deze handige tips.

Hoe bereiden we ons voor op het overlijden van een van ons?

Want het zal je maar gebeuren: dat je levenspartner plots komt te overlijden en zijn of haar inkomen volledig wegvalt. Die financiële stress kunt u er dan niet bij hebben. Dus goed om er eens samen voor te gaan zitten en te bedenken of u nu, bij leven, alvast dingen kunt regelen.

Vijf tips om te besparen op jouw huidige hypotheek

Op het moment dat u uw woning kocht, heeft u veel beslissingen genomen. Over de hypotheekvorm die het beste past en de looptijd van de rente bijvoorbeeld. Inmiddels woont u al een aantal jaren met tevredenheid in uw woning. U heeft geen verhuisplannen. Maar het zou wel prettig zijn als u kunt besparen op de maandlasten van uw eigen woning. Tijd voor een grondige besparingscheck. Deze vijf tips helpen u daarbij.

Financieel fit corona

Wat als ik mijn rekeningen niet kan betalen?

Volg deze 3 stappen om overzicht te krijgen en de schade zoveel mogelijk te beperken.

energie besparen

Bespaar op je energieverbruik, start met deze tips!

Het klinkt goed, energie besparen. Goed voor het milieu en voor uw portemonnee. De maandelijkse energierekening is meestal een flinke uitgavenpost. Fijn als die wat naar beneden kan. In dit artikel zet ik drie tips op een rij die u een flinke besparing kunnen opleveren. Start vandaag nog, op Warmetruiendag!

Word je eigen financieel adviseur!

Financieel advies is hartstikke nuttig. Met een goed advies bespaar je zo honderden euro’s per jaar. Ga maar na: als je ergens maandelijks 50 euro op kunt besparen, tikt dat over een heel jaar meteen al flink aan. En het mooie is: je kunt je eigen financieel adviseur zijn! Maar waar te beginnen? Als je […]

Boodschappen delen in een buurtkastje

In de kastjes vind je voedsel en menstruatie- en verzorgingsproducten. Pak eruit wat je nodig hebt en leg erin wat je over hebt.

Denk hieraan als je je zorgverzekering kiest

Hoe meer risico voor jou, hoe lager de premie.

Financiele APK

Check jouw financiën tijdens gratis financiële APK

Wie financieel fit wil blijven, doet er goed aan om de eigen financiën geregeld onder de loep te nemen. Tijdens een gratis financiële APK helpen wij je hierbij.

Maandbegroting rondkomen

Rondkomen kan je leren!

8 op de 10 huishoudens hebben een goed beeld van hun inkomsten en uitgaven, blijkt uit cijfers van het Nibud. Deze huishoudens hebben bijvoorbeeld een begroting opgesteld. Zo’n overzicht van inkomsten en uitgaven geeft duidelijkheid over hoe het inkomen kan worden besteed. En of het voldoende is om rond te komen. Zou jij ook zo’n helder overzicht willen hebben? In deze blog help ik je op weg.

Trouwen of samenwonen; hoe regel je samen de geldzaken?

Ga jij binnenkort trouwen of ben je druk aan het klussen omdat je gaat samenwonen? Gefeliciteerd! Belangrijk: bespreek van tevoren hoe je de financiële zaken gaat regelen. Want naast een romantische verbintenis ga je ook een financiële verbintenis met elkaar aan.

besparen boodschappen

10 tips om bewust boodschappen te doen en te besparen

Ken je dat? Je gaat naar de winkel voor een paar boodschappen en komt terug met producten die je niet van plan was om te kopen. En zelfs als je niet veel bijzonders hebt gekocht, kan de kassabon toch tegenvallen. In dit blog geven we 10 tips om bewust boodschappen te doen en te besparen.

Rondkomen met minimumloon – hoe doe je dat?

“Ik val door mijn inkomen nét tussen wal en schip” horen wij regelmatig in de spreekkamer. Vaak zijn het mensen die werken voor een minimum loon die moeite hebben met rondkomen. Zij hebben te maken met stijgende kosten voor levensonderhoud en het gemis van inkomsten uit aanvullende voorzieningen, omdat hun inkomen daarvoor vaak te hoog is.