Thema: Rondkomen
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Eigen onderneming
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Rondkomen

U wilt grip op uw geld houden en financieel fit blijven. Vindt u het prettig als een deskundig iemand met u meedenkt en oplossingen aandraagt? Maak dan een afspraak bij Geldloket.

Contact opnemen

Laatst toegevoegd

December is een dure maand. Hoe houd je de feestdagen financiele gezien leuk? Deze praktische tips zorgen ervoor dat u grip houdt op uw uitgaven.

Budgetverantwoord de feestdagen in

Hoewel de maand november pas net aangebroken is, zien we om ons heen al de voorbereidingen voor de aanstaande feestdagen. De pepernoten liggen al enige weken in de schappen, de kerstmarkt in het tuincentrum is al open voor publiek, en de reclames over speelgoed en gadgets vliegen je om de oren. Maar hoe houd je de feestdagen financieel gezien leuk?

low budget sinterklaas

Low budget Sinterklaas; hoe doe je dat?

De pepernoten en chocoladeletters liggen al in de winkel, en op tv zien we de ene speelgoedreclame na de andere. Hij komt, hij komt…. de lieve goede Sint! Maar hoe vier je 5 december als je niet zoveel geld wilt uitgeven?

Lekker sporten met een smalle beurs

Sporten is goed voor lichaam en geest. Stel, u wilt graag sporten, maar u heeft niet veel te besteden. Wat is er dan mogelijk? En hoe betaalt u de sport van uw kind(eren)? Gelukkig zijn er in Amersfoort veel mogelijkheden om low budget te sporten en bewegen.

Geldplan Beter Rondkomen

Komt u af en toe geld tekort? Dit geldplan helpt u inkomsten en uitgaven in balans te brengen. Wie weet lukt het daarna om regelmatig geld over te houden.

In samenwerking met Startpunt Geldzaken van het Nibud biedt het Geldloket geldplannen aan waarmee u financieel fit blijft.

U kunt de geldplannen anoniem gebruiken, zodat uw privacy is verzekerd.

laat mij alle Geldplannen zien

Meer artikelen

Vijf tips om te besparen op uw huidige hypotheek

Op het moment dat u uw woning kocht, heeft u veel beslissingen genomen. Over de hypotheekvorm die het beste past en de looptijd van de rente bijvoorbeeld. Inmiddels woont u al een aantal jaren met tevredenheid in uw woning. U heeft geen verhuisplannen. Maar het zou wel prettig zijn als u kunt besparen op de maandlasten van uw eigen woning. Tijd voor een grondige besparingscheck. Deze vijf tips helpen u daarbij.

energie besparen

Bespaar op je energieverbruik, start met deze tips!

U wilt grip op uw geld houden en financieel fit blijven. Vindt u het prettig als een deskundig iemand met u meedenkt en oplossingen aandraagt? Maak dan een afspraak bij Geldloket.

Budgetcoach biedt financieel overzicht én inzicht

Bij het Geldloket kun je terecht met alle vragen over geld. Vaak horen we dat mensen het overzicht op hun geldzaken kwijt zijn. Een budgetcoach kan dan helpen de financiën op een rijtje te zetten. Dat biedt niet alleen overzicht, maar ook inzicht! Wilt u weten of een budgetcoach ook voor u handig is? Lees dan vooral verder.

Word je eigen financieel adviseur!

U wilt grip op uw geld houden en financieel fit blijven. Vindt u het prettig als een deskundig iemand met u meedenkt en oplossingen aandraagt? Maak dan een afspraak bij Geldloket.

staycation thuisblijfvakantie

Thuis deze zomer? 9 tips voor een heerlijke staycation

Steeds meer mensen kiezen voor een thuisblijfvakantie. Niet gek, want zo’n ‘staycation’ heeft veel voordelen. U kunt er flink wat geld mee besparen. Daarnaast heeft u niet de stress van het weggaan. Maar hoe maakt u er iets speciaals van?

beter rondkomen geldplan

Beter rondkomen? Ga aan de slag met het Geldplan

U heeft een goed inkomen. Misschien heeft u ook een partner met eigen inkomsten. Toch komt het regelmatig voor dat u een rekening een maand laat liggen, omdat het geld alweer op is. En u heeft niet het gevoel dat u geld over de balk smijt. Hoe doen anderen dit?

Student, let op: je geeft meer geld uit dan je denkt

Als student zit je niet alleen in de schoolbanken, maar geniet je ook van het studentenleven. Op kamers gaan, feestjes vieren, lekker eten met studiegenoten… Maar hou je wel je inkomsten en uitgaven in de gaten?

Trouwen of samenwonen; hoe regel je samen de geldzaken?

Gaat u binnenkort trouwen of bent u druk aan het klussen omdat u gaat samenwonen? Gefeliciteerd! Belangrijk: bespreek van tevoren hoe u de financiële zaken gaat regelen. Want naast een romantische verbintenis gaat u ook een financiële verbintenis met elkaar aan.

Stoppen met werken: komen wij straks nog rond?

Hoera! Zwanger van de derde. Maar kan ik mijn werk straks nog combineren met de zorg voor de kinderen? Het besluit om te stoppen met werken neem je niet zomaar. Want wat zijn de gevolgen voor je portemonnee? Kun je straks nog rondkomen?

Bespaartip: Word lid van de speel-o-theek!

Al dat speelgoed, waar láát je het? U bent zeker niet de enige ouder die zich dit afvraagt. Houdt u uw huis graag opgeruimd, en wilt u geld besparen, lees dan snel verder.

Meer grip op geld met een eigen jaarbegroting

Er zijn van die maanden dat het geld er harder uitgaat dan gewoonlijk. Herkent u dat? Of merkt u dat u te weinig toekomt aan sparen, terwijl u toch een prima inkomen heeft? Een jaarbegroting kan u helpen. Probeer het eens met deze handige tips.

Reserveren, dat kun je leren!

Auto-onderhoud, kapotte wasmachine en uw telefoon laten vallen in één maand? Soms lijkt het net alsof alles tegelijk kapot gaat. Achteraf praten is altijd makkelijk, maar dit had u kunnen voorkomen door geld opzij te zetten, oftewel door te reserveren.