Thema: Rondkomen
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Eigen onderneming
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Rondkomen

Grip op uw geld houden? Maak gerust een afspraak voor financiële APK. U gaat naar huis met concrete handvatten om uw financiën te verbeteren. Zo blijft u financieel fit!

Contact opnemen

Laatst toegevoegd

Student, let op: je geeft meer geld uit dan je denkt

Als student zit je niet alleen in de schoolbanken, maar geniet je ook van het studentenleven. Op kamers gaan, feestjes vieren, lekker eten met studiegenoten… Maar hou je wel je inkomsten en uitgaven in de gaten?

Financieel fit corona

Coronacrisis: Hoe houd ik grip op mijn geld?

Dat is een vraag die wij de afgelopen weken veel gehoord hebben. Dat er in veel huishoudens financiële zorgen ontstaan, is op dit moment al duidelijk. In deze blog ga ik in op de vraag hoe u grip kunt houden op uw geld in deze onzekere periode.

Trouwen of samenwonen; hoe regel je samen de geldzaken?

Gaat u binnenkort trouwen of bent u druk aan het klussen omdat u gaat samenwonen? Gefeliciteerd! Belangrijk: bespreek van tevoren hoe u de financiële zaken gaat regelen. Want naast een romantische verbintenis gaat u ook een financiële verbintenis met elkaar aan.

Aan de slag met het geldplan

 

Geldplan Beter Rondkomen

Komt u af en toe geld tekort? Dit geldplan helpt u inkomsten en uitgaven in balans te brengen. Wie weet lukt het daarna om regelmatig geld over te houden.

In samenwerking met Startpunt Geldzaken van het Nibud biedt het Geldloket geldplannen aan waarmee u financieel fit blijft.

U kunt de geldplannen anoniem gebruiken, zodat uw privacy is verzekerd.

laat mij alle Geldplannen zien

Download hier uw maandbegroting

 

Maandbegroting

Ruim 20% van de huishoudens heeft geen goed beeld van hun inkomsten en uitgaven. Geldt dat ook voor u? Dan kan u veel baat hebben bij het opstellen van een maandbegroting.

Een begroting is een overzicht van inkomsten en uitgaven en geeft duidelijkheid over hoe het inkomen besteed kan worden en of het inkomen voldoende is om rond te komen. Download hier uw gratis maandbegroting en ga direct aan de slag!

 

Meer artikelen

Financiele APK

Check uw financiën tijdens gratis financiële APK

Wie financieel fit wil blijven, doet er goed aan om de eigen financiën geregeld onder de loep te nemen. Tijdens een gratis financiële APK helpen wij u hierbij.

Maandbegroting rondkomen

Rondkomen kan je leren!

8 op de 10 huishoudens hebben een goed beeld van hun inkomsten en uitgaven, blijkt uit cijfers van het Nibud. Deze huishoudens hebben bijvoorbeeld een begroting opgesteld. Zo’n overzicht van inkomsten en uitgaven geeft duidelijkheid over hoe het inkomen kan worden besteed. En of het voldoende is om rond te komen. Zou u ook zo’n helder overzicht willen hebben? In deze blog help ik u op weg.

Vijf tips om te besparen op uw huidige hypotheek

Op het moment dat u uw woning kocht, heeft u veel beslissingen genomen. Over de hypotheekvorm die het beste past en de looptijd van de rente bijvoorbeeld. Inmiddels woont u al een aantal jaren met tevredenheid in uw woning. U heeft geen verhuisplannen. Maar het zou wel prettig zijn als u kunt besparen op de maandlasten van uw eigen woning. Tijd voor een grondige besparingscheck. Deze vijf tips helpen u daarbij.

besparen boodschappen

10 tips om bewust boodschappen te doen en te besparen

Kent u dat? U gaat naar de winkel voor een paar boodschappen en komt terug met producten die u niet van plan was om te kopen. En zelfs als u niet veel bijzonders heeft gekocht, kan de kassabon toch tegenvallen. In dit blog geven we 10 tips om bewust boodschappen te doen en te besparen.

Rondkomen met minimumloon – hoe doe je dat?

“Ik val door mijn inkomen nét tussen wal en schip” horen wij regelmatig in de spreekkamer. Vaak zijn het mensen die werken voor een minimum loon die moeite hebben met rondkomen. Zij hebben te maken met stijgende kosten voor levensonderhoud en het gemis van inkomsten uit aanvullende voorzieningen, omdat hun inkomen daarvoor vaak te hoog is.

Coronacrisis: Mijn werkgever maakt gebruik van de NOW, wat merk ik daarvan?

Door de uitbraak van het coronavirus en de getroffen maatregelen krijgen veel bedrijven te maken met omzetverlies. De Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) moet ervoor zorgen dat deze werkgevers hun werknemers kunnen blijven betalen. Wat merkt u daar als werknemer van?

Een struisvogel steekt de kop in het zand.

Uitstel van betaling in Coronatijd

Veel mensen hebben het momenteel financieel zwaar door het wegvallen van inkomsten. Krijgt u daardoor problemen met het betalen van uw hypotheeklasten? Met uw premies voor uw ziektekostenverzekering? Het aflossen van schulden? Uitstel van betaling kan helpen, maar let op: uitstel is geen afstel.

Hoe bereiden we ons voor op het overlijden van een van ons?

Want het zal je maar gebeuren: dat je levenspartner plots komt te overlijden en zijn of haar inkomen volledig wegvalt. Die financiële stress kunt u er dan niet bij hebben. Dus goed om er eens samen voor te gaan zitten en te bedenken of u nu, bij leven, alvast dingen kunt regelen.

Meer grip op geld met een eigen jaarbegroting

Met een jaarbegroting krijgt u meer grip op de financiën en komt u beter toe aan sparen. Probeer het eens met deze handige tips.

Rondkomen AOW

Rondkomen met AOW, waar heb ik recht op?

Een bekend beeld is dat mensen uitkijken naar hun pensioen. Stoppen met werken en doen waar je zin in hebt. Heeft u ook al nagedacht over uw financiën vanaf de pensioengerechtigde leeftijd? Lees meer over rondkomen vanaf AOW-leeftijd en regelingen en voorzieningen waar u aanspraak op kunt maken.

toeslagen terugbetalen

Toeslagen terugbetalen: zo pakt u dat aan!

Veel huishoudens moeten toeslagen terugbetalen. Uit onderzoek van de Algemene Rekenkamer blijkt dat bijna de helft van de onderzochte huishoudens hiermee te maken kreeg. U bent dus zeker niet de enige als u ook moet terugbetalen. In dit artikel leest u hoe u dit kunt aanpakken.

aanvragen - Bijdrage sport en cultuur

Vraag de Bijdrage voor sport en cultuur voor volwassenen aan!

Krijgt u zin om te sporten, nu de lente is begonnen? Of zou u liever wat geld hebben om lid te worden van de bibliotheek, een cursus creatief schrijven te doen, naar bioscoop of theater te gaan? Misschien passen de kosten niet in uw portemonnee. Dan hebben wij goed nieuws voor u.

Lekker sporten met een smalle beurs

Sporten is goed voor lichaam en geest. Stel, u wilt graag sporten, maar u heeft niet veel te besteden. Wat is er dan mogelijk? En hoe betaalt u de sport van uw kind(eren)? Gelukkig zijn er in Amersfoort veel mogelijkheden om low budget te sporten en bewegen.

Reserveren, dat kun je leren!

Auto-onderhoud, kapotte wasmachine en uw telefoon laten vallen in één maand? Soms lijkt het net alsof alles tegelijk kapot gaat. Achteraf praten is altijd makkelijk, maar dit had u kunnen voorkomen door geld opzij te zetten, oftewel door te reserveren.

Stoppen met werken: komen wij straks nog rond?

Hoera! Zwanger van de derde. Maar kan ik mijn werk straks nog combineren met de zorg voor de kinderen? Het besluit om te stoppen met werken neem je niet zomaar. Want wat zijn de gevolgen voor je portemonnee? Kun je straks nog rondkomen?

Budgetcoach biedt financieel overzicht én inzicht

Bij het Geldloket kun je terecht met alle vragen over geld. Vaak horen we dat mensen het overzicht op hun geldzaken kwijt zijn. Een budgetcoach kan dan helpen de financiën op een rijtje te zetten. Dat biedt niet alleen overzicht, maar ook inzicht! Wilt u weten of een budgetcoach ook voor u handig is? Lees dan vooral verder.

Meer mensen recht op huurtoeslag

Goed nieuws, meer mensen komen in 2020 in aanmerking voor huurtoeslag! Dit komt doordat de maximale inkomensgrenzen worden losgelaten. Ongeveer 100.000 mensen hebben straks recht op huurtoeslag, terwijl ze dat eerder niet hadden. Geldt dit ook voor u?

Bespaar met de geldtips van oma!

Een zekere welvaart is gewoon in onze tijd. En toch hebben veel mensen moeite met rondkomen. Zij betalen hun rekeningen en doen geen ‘gekke dingen’. Maar het lukt niet om wat geld opzij te zetten. Herkent u dat? Bespaar met de geldtips van oma!

energie besparen

Bespaar op je energieverbruik, start met deze tips!

Het klinkt goed, energie besparen. Goed voor het milieu en voor uw portemonnee. De maandelijkse energierekening is meestal een flinke uitgavenpost. Fijn als die wat naar beneden kan. In dit artikel zet ik drie tips op een rij die u een flinke besparing kunnen opleveren. Start vandaag nog, op Warmetruiendag!

Word je eigen financieel adviseur!

Financieel advies is hartstikke nuttig. Met een goed advies bespaar je zo honderden euro’s per jaar. Ga maar na: als je ergens maandelijks 50 euro op kunt besparen, tikt dat over een heel jaar meteen al flink aan. En het mooie is: je kunt je eigen financieel adviseur zijn! Maar waar te beginnen? Als je […]

beter rondkomen geldplan

Beter rondkomen? Ga aan de slag met het Geldplan

U heeft een goed inkomen. Misschien heeft u ook een partner met eigen inkomsten. Toch komt het regelmatig voor dat u een rekening een maand laat liggen, omdat het geld alweer op is. En u heeft niet het gevoel dat u geld over de balk smijt. Hoe doen anderen dit?