Thema: Rondkomen
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Eigen onderneming
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Rondkomen

U wilt grip op uw geld houden en financieel fit blijven. Vindt u het prettig als een deskundig iemand met u meedenkt en oplossingen aandraagt? Maak dan een afspraak bij Geldloket.

Contact opnemen

Laatst toegevoegd

Maandbegroting rondkomen

Rondkomen kan je leren!

8 op de 10 huishoudens hebben een goed beeld van hun inkomsten en uitgaven, blijkt uit cijfers van het Nibud. Deze huishoudens hebben bijvoorbeeld een begroting opgesteld. Zo’n overzicht van inkomsten en uitgaven geeft duidelijkheid over hoe het inkomen kan worden besteed. En of het voldoende is om rond te komen. Zou u ook zo’n helder overzicht willen hebben? In deze blog help ik u op weg.

toeslagen terugbetalen

Toeslagen terugbetalen: zo pakt u dat aan!

Veel huishoudens moeten toeslagen terugbetalen. Uit onderzoek van de Algemene Rekenkamer blijkt dat bijna de helft van de onderzochte huishoudens hiermee te maken kreeg. U bent dus zeker niet de enige als u ook moet terugbetalen. In dit artikel leest u hoe u dit kunt aanpakken.

Rondkomen AOW

Rondkomen met AOW, waar heb ik recht op?

Een bekend beeld is dat mensen uitkijken naar hun pensioen. Stoppen met werken en doen waar je zin in hebt. Heeft u ook al nagedacht over uw financiën vanaf de pensioengerechtigde leeftijd? Lees meer over rondkomen vanaf AOW-leeftijd en regelingen en voorzieningen waar u aanspraak op kunt maken.

Aan de slag met het geldplan

 

Geldplan Beter Rondkomen

Komt u af en toe geld tekort? Dit geldplan helpt u inkomsten en uitgaven in balans te brengen. Wie weet lukt het daarna om regelmatig geld over te houden.

In samenwerking met Startpunt Geldzaken van het Nibud biedt het Geldloket geldplannen aan waarmee u financieel fit blijft.

U kunt de geldplannen anoniem gebruiken, zodat uw privacy is verzekerd.

laat mij alle Geldplannen zien

Download hier uw maandbegroting

 

Maandbegroting

Ruim 20% van de huishoudens heeft geen goed beeld van hun inkomsten en uitgaven. Geldt dat ook voor u? Dan kan u veel baat hebben bij het opstellen van een maandbegroting.

Een begroting is een overzicht van inkomsten en uitgaven en geeft duidelijkheid over hoe het inkomen besteed kan worden en of het inkomen voldoende is om rond te komen. Download hier uw gratis maandbegroting en ga direct aan de slag!

 

Meer artikelen

staycation thuisblijfvakantie

Thuis deze zomer? 10 tips voor een heerlijke staycation

Steeds meer mensen kiezen voor een thuisblijfvakantie. Niet gek, want zo’n ‘staycation’ heeft veel voordelen. U kunt er flink wat geld mee besparen. Daarnaast heeft u niet de stress van het weggaan. Maar hoe maakt u er iets speciaals van?

Rondkomen met minimumloon – hoe doe je dat?

“Ik val door mijn inkomen nét tussen wal en schip” horen wij regelmatig in de spreekkamer. Vaak zijn het mensen die werken voor een minimum loon die moeite hebben met rondkomen. Zij hebben te maken met stijgende kosten voor levensonderhoud en het gemis van inkomsten uit aanvullende voorzieningen, omdat hun inkomen daarvoor vaak te hoog is.

Bespaar met de geldtips van oma!

Een zekere welvaart is gewoon in onze tijd. En toch hebben veel mensen moeite met rondkomen. Zij betalen hun rekeningen en doen geen ‘gekke dingen’. Maar het lukt niet om wat geld opzij te zetten. Herkent u dat? Bespaar met de geldtips van oma!

aanvragen - Bijdrage sport en cultuur

Vraag de Bijdrage voor sport en cultuur aan!

Krijgt u zin om te sporten, nu de lente is begonnen? Of zou u liever wat geld hebben om lid te worden van de bibliotheek, een cursus creatief schrijven te doen, naar bioscoop of theater te gaan? Misschien passen de kosten niet in uw portemonnee. Dan hebben wij goed nieuws voor u.

energie besparen

Bespaar op je energieverbruik, start met deze tips!

Het klinkt goed, energie besparen. Goed voor het milieu en voor uw portemonnee. De maandelijkse energierekening is meestal een flinke uitgavenpost. Fijn als die wat naar beneden kan. In dit artikel zet ik drie tips op een rij die u een flinke besparing kunnen opleveren. Start vandaag nog, op Warmetruiendag!

goede voornemens budget

Goede voornemens leveren geld op!

Happy New Year! Een goed moment om na te denken over goede voornemens.
In deze blog neem ik een aantal goede voornemens op het gebied van besparen en budgetteren met u door. Want het voornemen ‘beter met geld omgaan’ staat in veel huishoudens bovenaan het lijstje. Maar hoe doet u dit dan?

December is een dure maand. Hoe houd je de feestdagen financiele gezien leuk? Deze praktische tips zorgen ervoor dat u grip houdt op uw uitgaven.

Budgetverantwoord de feestdagen in

Hoewel de maand november pas net aangebroken is, zien we om ons heen al de voorbereidingen voor de aanstaande feestdagen. De pepernoten liggen al enige weken in de schappen, de kerstmarkt in het tuincentrum is al open voor publiek, en de reclames over speelgoed en gadgets vliegen je om de oren. Maar hoe houd je de feestdagen financieel gezien leuk?

low budget sinterklaas

Low budget Sinterklaas; hoe doe je dat?

De pepernoten en chocoladeletters liggen al in de winkel, en op tv zien we de ene speelgoedreclame na de andere. Hij komt, hij komt…. de lieve goede Sint! Maar hoe vier je 5 december als je niet zoveel geld wilt uitgeven?

Lekker sporten met een smalle beurs

Sporten is goed voor lichaam en geest. Stel, u wilt graag sporten, maar u heeft niet veel te besteden. Wat is er dan mogelijk? En hoe betaalt u de sport van uw kind(eren)? Gelukkig zijn er in Amersfoort veel mogelijkheden om low budget te sporten en bewegen.

Vijf tips om te besparen op uw huidige hypotheek

Op het moment dat u uw woning kocht, heeft u veel beslissingen genomen. Over de hypotheekvorm die het beste past en de looptijd van de rente bijvoorbeeld. Inmiddels woont u al een aantal jaren met tevredenheid in uw woning. U heeft geen verhuisplannen. Maar het zou wel prettig zijn als u kunt besparen op de maandlasten van uw eigen woning. Tijd voor een grondige besparingscheck. Deze vijf tips helpen u daarbij.

Budgetcoach biedt financieel overzicht én inzicht

Bij het Geldloket kun je terecht met alle vragen over geld. Vaak horen we dat mensen het overzicht op hun geldzaken kwijt zijn. Een budgetcoach kan dan helpen de financiën op een rijtje te zetten. Dat biedt niet alleen overzicht, maar ook inzicht! Wilt u weten of een budgetcoach ook voor u handig is? Lees dan vooral verder.

Word je eigen financieel adviseur!

Financieel advies is hartstikke nuttig. Met een goed advies bespaar je zo honderden euro’s per jaar. Ga maar na: als je ergens maandelijks 50 euro op kunt besparen, tikt dat over een heel jaar meteen al flink aan. En het mooie is: je kunt je eigen financieel adviseur zijn! Maar waar te beginnen? Als je […]

beter rondkomen geldplan

Beter rondkomen? Ga aan de slag met het Geldplan

U heeft een goed inkomen. Misschien heeft u ook een partner met eigen inkomsten. Toch komt het regelmatig voor dat u een rekening een maand laat liggen, omdat het geld alweer op is. En u heeft niet het gevoel dat u geld over de balk smijt. Hoe doen anderen dit?

Student, let op: je geeft meer geld uit dan je denkt

Als student zit je niet alleen in de schoolbanken, maar geniet je ook van het studentenleven. Op kamers gaan, feestjes vieren, lekker eten met studiegenoten… Maar hou je wel je inkomsten en uitgaven in de gaten?

Trouwen of samenwonen; hoe regel je samen de geldzaken?

Gaat u binnenkort trouwen of bent u druk aan het klussen omdat u gaat samenwonen? Gefeliciteerd! Belangrijk: bespreek van tevoren hoe u de financiële zaken gaat regelen. Want naast een romantische verbintenis gaat u ook een financiële verbintenis met elkaar aan.

Stoppen met werken: komen wij straks nog rond?

Hoera! Zwanger van de derde. Maar kan ik mijn werk straks nog combineren met de zorg voor de kinderen? Het besluit om te stoppen met werken neem je niet zomaar. Want wat zijn de gevolgen voor je portemonnee? Kun je straks nog rondkomen?

Bespaartip: Word lid van de speel-o-theek!

Al dat speelgoed, waar láát je het? U bent zeker niet de enige ouder die zich dit afvraagt. Houdt u uw huis graag opgeruimd, en wilt u geld besparen, lees dan snel verder.

Meer grip op geld met een eigen jaarbegroting

Er zijn van die maanden dat het geld er harder uitgaat dan gewoonlijk. Herkent u dat? Of merkt u dat u te weinig toekomt aan sparen, terwijl u toch een prima inkomen heeft? Een jaarbegroting kan u helpen. Probeer het eens met deze handige tips.

Reserveren, dat kun je leren!

Auto-onderhoud, kapotte wasmachine en uw telefoon laten vallen in één maand? Soms lijkt het net alsof alles tegelijk kapot gaat. Achteraf praten is altijd makkelijk, maar dit had u kunnen voorkomen door geld opzij te zetten, oftewel door te reserveren.