Thema: Rondkomen
Thema: Jongeren
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Eigen onderneming
Thema: Rondkomen
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Vraag de Bijdrage voor sport en cultuur voor volwassenen aan!

7 juni 2023

Krijg je zin om te sporten, nu de lente is begonnen? Of zou je liever wat geld hebben om lid te worden van de bibliotheek, een cursus creatief schrijven te doen, naar bioscoop of theater te gaan? Misschien passen de kosten niet in jouw portemonnee. Dan hebben wij goed nieuws voor je. De gemeente Amersfoort geeft inwoners met een laag inkomen een bijdrage van € 90,- voor sport en cultuur.

Lekker reizen met uw OV-kortingskaart, een cursus bij Scholen in de Kunst of sportief bezig zijn met andere volwassenen; wat ga je doen met jouw bijdrage van € 90,-?

Voor wie?

De regeling is bedoeld voor inwoners van Amersfoort van 18 jaar of ouder. Jouw inkomen is niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm. Bij een alleenstaande is het vermogen niet hoger dan € 7.605- en bij een echtpaar niet hoger dan € 15.210.

120% van de bijstandsnorm

Voor een echtpaar betekent dit; niet hoger dan € 1.947,21 netto per maand (zonder vakantiegeld) en voor een alleenstaande niet hoger dan € 1.363,05 netto per maand (zonder vakantiegeld). Heb je de AOW-leeftijd al bereikt? Dan mag jouw inkomen zelfs nog wat hoger zijn. Voor een echtpaar betekent dit; niet hoger dan € 2.060,21 netto per maand (zonder vakantiegeld) en voor een alleenstaande niet hoger dan € 1.516.96 netto per maand (zonder vakantiegeld).

Aanvragen

Aanvragen voor 2023 is niet nodig wanneer je momenteel een bijstandsuitkering ontvangt. Dan ontvang je automatisch bericht van de gemeente. Ontvang je momenteel geen uitkering van de gemeente? Via de website van de gemeente Amersfoort kun je eenvoudig checken of je recht hebt op de bijdrage voor sport en cultuur. Je doet dit via de Geldcheck033. Met jouw DigiD kun je dan ook direct de aanvraag indienen.

Direct aanvragen

Liever een aanvraagformulier op papier? Bel 14 033. Hulp nodig bij de aanvraag? Geen probleem. Je kunt hiervoor gratis terecht bij een van de informatiewinkels van Indebuurt033.

‘Belangrijk om leuke dingen te blijven doen’

‘Ik vraag al jaren de bijdrage aan’, zegt Marian, die leeft van een minimuminkomen. ‘Het ene jaar betaal ik mijn bibliotheeklidmaatschap ervan, het andere jaar de OV-chipkaart. En ik ben ook wel eens naar het theater geweest. Het is belangrijk om leuke dingen te blijven doen, ook al heb je niet veel te besteden. Zonde om dat geld te laten liggen!’

 

Kom je moeilijk rond of wil je weten of er nog meer regelingen zijn waar je mogelijk gebruik van kunt maken? Neem contact op met één van onze consulenten. Meer tips over goedkoop sporten? Lees onze blog ‘lekker sporten met een smalle beurs’.

Download PDF

Gratis financiële sparringpartner

Heb je vragen over geld, bijvoorbeeld omdat er iets verandert in je leven? Het Geldloket biedt inwoners van Amersfoort en Leusden gratis onafhankelijk advies.

Meer over Geldloket Amersfoort