Thema: Rondkomen
Thema: Jongeren
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Eigen onderneming
Thema: Rondkomen
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Vraag de Bijdrage voor sport en cultuur voor volwassenen aan!

28 januari 2021

Krijgt u zin om te sporten, nu de lente is begonnen? Of zou u liever wat geld hebben om lid te worden van de bibliotheek, een cursus creatief schrijven te doen, naar bioscoop of theater te gaan? Misschien passen de kosten niet in uw portemonnee. Dan hebben wij goed nieuws voor u. De gemeente Amersfoort geeft inwoners met een laag inkomen een bijdrage van € 90,- voor sport en cultuur.

Lekker reizen met uw OV-kortingskaart, een cursus bij Scholen in de Kunst of sportief bezig zijn met andere volwassenen; wat gaat u doen met uw bijdrage van € 90,-?

Voor wie?

De regeling is bedoeld voor inwoners van Amersfoort van 18 jaar of ouder. Uw inkomen is niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm. Bij een alleenstaande is het vermogen niet hoger dan € 6.505,- en bij een echtpaar niet hoger dan € 13.010,-.

120% van de bijstandsnorm

Voor een echtpaar betekent dit; niet hoger dan € 1.777,92 netto per maand (zonder vakantiegeld) en voor een alleenstaande niet hoger dan € 1.244,54 netto per maand (zonder vakantiegeld). Heeft u de AOW-leeftijd al bereikt? Dan mag uw inkomen zelfs nog wat hoger zijn. Voor een echtpaar betekent dit; niet hoger dan € 1.872,49 netto per maand (zonder vakantiegeld) en voor een alleenstaande niet hoger dan € 1.382,89 netto per maand (zonder vakantiegeld).

Aanvragen

De bijdrage kan voor 2022 nog niet aangevraagd worden.  Dit kan vanaf maart 2022. Aanvragen voor 2022 is niet nodig wanneer u momenteel een bijstandsuitkering ontvangt. Dan ontvangt u automatisch bericht van de gemeente. Ontvangt u momenteel geen uitkering van de gemeente? Via de website van de gemeente Amersfoort kunt u eenvoudig checken of u recht hebt op de bijdrage voor sport en cultuur. U doet dit via de Geldcheck033. Met uw DigiD kunt u dan ook direct de aanvraag indienen.

Direct aanvragen

Liever een aanvraagformulier op papier? Bel 14 033. Hulp nodig bij de aanvraag? Geen probleem. U kunt hiervoor gratis terecht bij een van de informatiewinkels van Indebuurt033.

‘Belangrijk om leuke dingen te blijven doen’

‘Ik vraag al jaren de bijdrage aan’, zegt Marian, die leeft van een minimuminkomen. ‘Het ene jaar betaal ik mijn bibliotheeklidmaatschap ervan, het andere jaar de OV-chipkaart. En ik ben ook wel eens naar het theater geweest. Het is belangrijk om leuke dingen te blijven doen, ook al heb je niet veel te besteden. Zonde om dat geld te laten liggen!’

 

Komt u moeilijk rond of wilt u weten of er nog meer regelingen zijn waar u mogelijk gebruik van kunt maken? Neem contact op met één van onze consulenten. Meer tips over goedkoop sporten? Lees onze blog ‘lekker sporten met een smalle beurs’.

Laatste update: 24 januari 2022
Download PDF

Gratis financiële sparringpartner

Heeft u financiële vragen, bijvoorbeeld door een verandering in uw leven? Geldloket biedt inwoners van Amersfoort en Leusden gratis neutraal en onafhankelijk advies.

Meer over Geldloket Amersfoort