Thema: Gezin
Thema: Werkloosheid
Thema: Eigen onderneming
Thema: Rondkomen
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Gezin

Verandert er iets in uw gezin? Dan heeft dat ook gevolgen voor uw financiën. Geldloket zet dit graag samen met u op een rij. Zo weet u wat u kunt regelen: dat geeft rust.

Contact opnemen

Laatst toegevoegd

Wat als mijn partner in een verpleeghuis gaat wonen?

Als uw partner in een verpleeghuis gaat wonen, zorgt dat voor gemengde gevoelens. Opluchting omdat u de zware zorgtaak vanaf nu kunt delen. Pijn en verdriet omdat u niet meer bij elkaar woont. Daarbij krijgt u te maken met praktische keuzes en financiële gevolgen. Hoe kunt u zich hier het beste op voorbereiden?

Hoe betaal ik mijn studie als ik jonger ben dan 18 jaar?

Wanneer je een vroege leerling bent of je hebt een vmbo opleiding gevolgd in het voortgezet onderwijs, kan het zo maar zijn dat je al voor je 18e wilt starten met een vervolgopleiding. Je gaat studeren! En studeren kost geld. Hoe ga je dat betalen? Waar heb je recht op?

Wat is wijsheid: kopen of huren?

‘Huur jij?! Waarom? Kopen is toch veel beter, dan bouw je tenminste vermogen op!’ Dat kan zeker zo zijn. Toch is kopen lang niet altijd de beste optie. In deze blog zet ik voor u een aantal voor- en nadelen van kopen en huren op een rij.

Meer artikelen

Jullie kleine wonder is op komst!  

Een kindje krijgen is het mooiste wat er is. Het is ook een spannende tijd. Jullie dragen straks de verantwoordelijkheid voor de zorg van een zoon of dochter. Dan is het fijn als jullie er financieel goed op voorbereid zijn. Maar hoe doe je dat?

Help, mijn kind wordt 18 jaar! Wat gaat er veranderen?

Uw kind wordt 18 jaar. Volgens de wet is uw zoon of dochter dan meerderjarig. Volwassen. Een hele overgang. Hij of zij mag nu stemmen. Zelf tabak en alcohol kopen. Een lening afsluiten bij de bank. Een rijbewijs halen en alleen rijden. En trouwen. Maar ook financieel verandert er veel.

Spannend! We gaan ons eerste huis kopen!

De koop van jullie eerste woning is een bijzonder moment. Spannend ook, want het is een hele stap. Misschien laten jullie een huurappartement achter, misschien verlaten jullie het vertrouwde, ouderlijke nest. Financieel een flinke investering. Waar moeten jullie bij de aankoop op letten?

Ik wil iemand in huis nemen, kan dat zomaar? 

U besluit iemand in huis te nemen. Omdat uw broer vanwege een scheiding tijdelijk bij u komt wonen. Omdat uw dochter van 26 weer terugkomt, die student-af is en haar studentenkamer moet verlaten. Dit kan consequenties hebben. Waar moet u aan denken?