Thema: Gezin
Thema: Jongeren
Thema: Werkloosheid
Thema: Eigen onderneming
Thema: Rondkomen
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Gezin

Verandert er iets in uw gezin? Dan heeft dat ook gevolgen voor uw financiën. Het Geldloket zet dit graag samen met u op een rij. Zo weet u wat u kunt regelen: dat geeft rust.

Contact opnemen

Laatst toegevoegd

Een student werkt laat in de avond op de computer

Hoeveel moet ik bijdragen aan een studerend kind?

Dit vragen veel ouders zich af. Een overzicht van de kosten, studiefinanciering en hoe u het kunt regelen met uw kind.

Tips overstappen zorgverzekering

Zorgverzekering: overstappen ja of nee?

De tijd dat u weer kunt overstappen van uw zorgverzekering is aangebroken! Lekker vertrouwd bij u eigen verzekering blijven klinkt aantrekkelijk, maar wist u dat ook bij uw huidige verzekering elk jaar de polis verandert?

sparen kind

Sparen voor je kind

Sparen voor uw kind kunt u voor verschillende doelen doen. Misschien wil hij in de toekomst studeren, op kamers of zijn rijbewijs halen. Of u spaart voor uw kind om een extra potje te hebben voor praktische zaken voor uw kind. Zoals kleding, een nieuwe fiets of een laptop voor school. Wat uw spaardoel ook is, het is goed om vooraf te bedenken hóe u gaat sparen.

Aan de slag met het Geldplan

Het Geldplan Rondkomen met kinderen helpt u om uw kinderen te bieden wat ze nodig hebben. U leert welke regelingen beschikbaar zijn en wat u kunt doen om paniek en stress te voorkomen.

In samenwerking met Startpunt Geldzaken van het Nibud biedt het Geldloket geldplannen aan waarmee u financieel fit blijft.

U kunt het Geldplan anoniem gebruiken, zodat uw privacy is verzekerd.

laat mij alle Geldplannen zien

Aan de slag met het Geldplan

Het Geldplan Studie (klein)kinderen helpt u te bepalen welk bedrag u opzij wil en kan zetten voor de studie van uw (klein)kind. Ook ziet u wat het u oplevert bij sparen en/of beleggen.

In samenwerking met Startpunt Geldzaken van het Nibud biedt het Geldloket geldplannen aan waarmee u financieel fit blijft.

U kunt het Geldplan anoniem gebruiken, zodat uw privacy is verzekerd.

laat mij alle Geldplannen zien

Meer artikelen

partner overleden

Mijn partner is overleden, wat moet ik nu regelen?

Het verliezen van een partner is ingrijpend. Naast de emotionele impact, moeten er ook veel praktische dingen worden geregeld. In deze blog zet ik een aantal financiële zaken op een rijtje.

Financiële opvoeding van pubers

Tijdens de puberteit leert je kind zijn eigen keuzes maken. Ook op financieel gebied. U geeft hem/haar meer verantwoordelijkheden en vertrouwen. Maar dat betekent ook dat u lastige dilemma’s en vragen kunt tegenkomen. Wat doet u bijvoorbeeld als u het niet eens bent met de uitgaven van uw kind?

Jullie kleine wonder is op komst!  

Een kindje krijgen is het mooiste wat er is. Het is ook een spannende tijd. Jullie dragen straks de verantwoordelijkheid voor de zorg van een zoon of dochter. Dan is het fijn als jullie er financieel goed op voorbereid zijn. Maar hoe doe je dat?

Wat is wijsheid: kopen of huren?

‘Huur jij?! Waarom? Kopen is toch veel beter, dan bouw je tenminste vermogen op!’ Dat kan zeker zo zijn. Toch is kopen lang niet altijd de beste optie. In deze blog zet ik voor u een aantal voor- en nadelen van kopen en huren op een rij.

kosten schoolgaande kinderen

Het dure schooljaar is weer begonnen!

Schoolgaande kinderen kosten veel geld. Denk maar aan de ouderbijdrage, het schoolreisje, een fiets, een computer of laptop, de muziekles of sport. U wilt dat uw kind overal aan mee kan doen. Ook als u het niet breed heeft. Maar hoe gaat u dat betalen?

inwonend kind toeslagen

Nestklevers en boemerang kids – gevolgen voor de toeslagen

Jongeren blijven steeds langer thuis wonen. Ook komen jongeren steeds vaker opnieuw thuis wonen, na een mislukte relatie of aan het einde van de studententijd. Dit kan gevolgen hebben voor de toeslagen van ouder en kind. In deze blog ga ik hier verder op in.

Vader is aan het stofzuigen met peuter.

Zo leef je als gezin van één inkomen

Je hoort vaak dat rondkomen van één salaris voor een gezin praktisch onmogelijk is. Toch kan het vaak wel.

kinderopvantoeslag- veelgemaakte fouten- kinderopvang - toeslag aanvragen

Veelgemaakte fouten bij kinderopvangtoeslag

Bekijk deze 5 veelgemaakte fouten en voorkom dat u kinderopvangtoeslag moet terugbetalen.

partner overleden

Partner overleden: dit moet je regelen

Het verliezen van een partner is zwaar. Ondanks alle gevoelens van rouw moet u veel regelen. Ook als het gaat om uw geldzaken.

Trouwen in beperkte gemeenschap; laat u adviseren!

U bent er zeker van; uw partner is degene met wie u uw leven wilt delen. Na een romantisch huwelijksaanzoek (‘JA, ik wil!’)  moet er nu een hoop geregeld worden; datum prikken, de perfecte jurk zoeken en natuurlijk een mooie bruidstaart. Maar hoe zit dat juridisch?

Help, mijn kind wordt 18 jaar! Wat gaat er veranderen?

Uw kind wordt 18 jaar. Volgens de wet is uw zoon of dochter dan meerderjarig. Volwassen. Een hele overgang. Hij of zij mag nu stemmen. Zelf tabak en alcohol kopen. Een lening afsluiten bij de bank. Een rijbewijs halen en alleen rijden. En trouwen. Maar ook financieel verandert er veel.

Spannend! We gaan ons eerste huis kopen!

De koop van jullie eerste woning is een bijzonder moment. Spannend ook, want het is een hele stap. Misschien laten jullie een huurappartement achter, misschien verlaten jullie het vertrouwde, ouderlijke nest. Financieel een flinke investering. Waar moeten jullie bij de aankoop op letten?

hoeveel zakgeld - sparen - hoe doe je dat?! - leeftijd internetbankieren - afspraken zakgeld

Zakgeld geven en leren sparen: hoe doe je dat?!

‘Dan gaan we toch gewoon nog even pinnen?’ Ook wel eens gehoord van uw kind? Of kent het de waarde van geld al? Zakgeld is voor kinderen een goede manier om te oefenen voor later. Ze leren de waarde van geld kennen door zelf te beslissen over zakgeld. Maar hoe pakt u dit aan als ouder?

uitschrijven adres gevolgen

Iemand uitschrijven van uw adres heeft grote gevolgen

Op uw adres staat iemand ingeschreven die er niet meer woont. Na onderzoek kan de gemeente hem of haar uitschrijven. Voor de persoon die wordt uitgeschreven kan dit nare gevolgen hebben.

Ik wil iemand in huis nemen, kan dat zomaar? 

U besluit iemand in huis te nemen. Omdat uw broer vanwege een scheiding tijdelijk bij u komt wonen. Omdat uw dochter van 26 weer terugkomt, die student-af is en haar studentenkamer moet verlaten. Dit kan consequenties hebben. Waar moet u aan denken?