Verandert er iets in uw gezin? Dan heeft dat ook gevolgen voor uw financiën. Het Geldloket zet dit graag samen met u op een rij. Zo weet u wat u kunt regelen: dat geeft rust.
Contact opnemen
Dit vragen veel ouders zich af. Een overzicht van de kosten, studiefinanciering en hoe u het kunt regelen met uw kind.
De tijd dat u weer kunt overstappen van uw zorgverzekering is aangebroken! Lekker vertrouwd bij u eigen verzekering blijven klinkt aantrekkelijk, maar wist u dat ook bij uw huidige verzekering elk jaar de polis verandert?
Sparen voor uw kind kunt u voor verschillende doelen doen. Misschien wil hij in de toekomst studeren, op kamers of zijn rijbewijs halen. Of u spaart voor uw kind om een extra potje te hebben voor praktische zaken voor uw kind. Zoals kleding, een nieuwe fiets of een laptop voor school. Wat uw spaardoel ook is, het is goed om vooraf te bedenken hóe u gaat sparen.
Het Geldplan Rondkomen met kinderen helpt u om uw kinderen te bieden wat ze nodig hebben. U leert welke regelingen beschikbaar zijn en wat u kunt doen om paniek en stress te voorkomen.
In samenwerking met Startpunt Geldzaken van het Nibud biedt het Geldloket geldplannen aan waarmee u financieel fit blijft.
U kunt het Geldplan anoniem gebruiken, zodat uw privacy is verzekerd.
Het Geldplan Studie (klein)kinderen helpt u te bepalen welk bedrag u opzij wil en kan zetten voor de studie van uw (klein)kind. Ook ziet u wat het u oplevert bij sparen en/of beleggen.
In samenwerking met Startpunt Geldzaken van het Nibud biedt het Geldloket geldplannen aan waarmee u financieel fit blijft.
U kunt het Geldplan anoniem gebruiken, zodat uw privacy is verzekerd.
Het verliezen van een partner is ingrijpend. Naast de emotionele impact, moeten er ook veel praktische dingen worden geregeld. In deze blog zet ik een aantal financiële zaken op een rijtje.
Tijdens de puberteit leert je kind zijn eigen keuzes maken. Ook op financieel gebied. U geeft hem/haar meer verantwoordelijkheden en vertrouwen. Maar dat betekent ook dat u lastige dilemma’s en vragen kunt tegenkomen. Wat doet u bijvoorbeeld als u het niet eens bent met de uitgaven van uw kind?
Een kindje krijgen is het mooiste wat er is. Het is ook een spannende tijd. Jullie dragen straks de verantwoordelijkheid voor de zorg van een zoon of dochter. Dan is het fijn als jullie er financieel goed op voorbereid zijn. Maar hoe doe je dat?
‘Huur jij?! Waarom? Kopen is toch veel beter, dan bouw je tenminste vermogen op!’ Dat kan zeker zo zijn. Toch is kopen lang niet altijd de beste optie. In deze blog zet ik voor u een aantal voor- en nadelen van kopen en huren op een rij.
Schoolgaande kinderen kosten veel geld. Denk maar aan de ouderbijdrage, het schoolreisje, een fiets, een computer of laptop, de muziekles of sport. U wilt dat uw kind overal aan mee kan doen. Ook als u het niet breed heeft. Maar hoe gaat u dat betalen?
Jongeren blijven steeds langer thuis wonen. Ook komen jongeren steeds vaker opnieuw thuis wonen, na een mislukte relatie of aan het einde van de studententijd. Dit kan gevolgen hebben voor de toeslagen van ouder en kind. In deze blog ga ik hier verder op in.
Je hoort vaak dat rondkomen van één salaris voor een gezin praktisch onmogelijk is. Toch kan het vaak wel.
Bekijk deze 5 veelgemaakte fouten en voorkom dat u kinderopvangtoeslag moet terugbetalen.
Het verliezen van een partner is zwaar. Ondanks alle gevoelens van rouw moet u veel regelen. Ook als het gaat om uw geldzaken.
U bent er zeker van; uw partner is degene met wie u uw leven wilt delen. Na een romantisch huwelijksaanzoek (‘JA, ik wil!’) moet er nu een hoop geregeld worden; datum prikken, de perfecte jurk zoeken en natuurlijk een mooie bruidstaart. Maar hoe zit dat juridisch?
Uw kind wordt 18 jaar. Volgens de wet is uw zoon of dochter dan meerderjarig. Volwassen. Een hele overgang. Hij of zij mag nu stemmen. Zelf tabak en alcohol kopen. Een lening afsluiten bij de bank. Een rijbewijs halen en alleen rijden. En trouwen. Maar ook financieel verandert er veel.
De koop van jullie eerste woning is een bijzonder moment. Spannend ook, want het is een hele stap. Misschien laten jullie een huurappartement achter, misschien verlaten jullie het vertrouwde, ouderlijke nest. Financieel een flinke investering. Waar moeten jullie bij de aankoop op letten?
‘Dan gaan we toch gewoon nog even pinnen?’ Ook wel eens gehoord van uw kind? Of kent het de waarde van geld al? Zakgeld is voor kinderen een goede manier om te oefenen voor later. Ze leren de waarde van geld kennen door zelf te beslissen over zakgeld. Maar hoe pakt u dit aan als ouder?
Op uw adres staat iemand ingeschreven die er niet meer woont. Na onderzoek kan de gemeente hem of haar uitschrijven. Voor de persoon die wordt uitgeschreven kan dit nare gevolgen hebben.
U besluit iemand in huis te nemen. Omdat uw broer vanwege een scheiding tijdelijk bij u komt wonen. Omdat uw dochter van 26 weer terugkomt, die student-af is en haar studentenkamer moet verlaten. Dit kan consequenties hebben. Waar moet u aan denken?