Thema: Eigen onderneming
Thema: Jongeren
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Rondkomen
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Eigen onderneming

Geldloket Amersfoort is hét startpunt voor ondernemers die hun geldzaken goed willen regelen. Met onze kennis op het gebied van financiën, sociale voorzieningen en regelgeving zijn we je graag van dienst. Zeker weten dat je niets over het hoofd ziet? Lees onze blogs, stel je vraag via de chat of maak vandaag nog een afspraak.

 

Contact opnemen

Laatst toegevoegd

Een uitkering voor ondernemers: de Bbz-uitkering

Een Bbz-uitkering kan een oplossing zijn om tijdelijk in je levensonderhoud te voorzien.

Terug in loondienst, terug in je kracht

Ondernemerschap kan je veel brengen, maar heeft ook nadelen. Kan het zijn dat loondienst toch beter bij je past?

Uitkeringen voor ondernemers en zzp’ers

Ook voor zzp’ers zijn er uitkeringen, toeslagen en lokale regelingen mogelijk.

Meer artikelen

Hulp voor ondernemers in zwaar weer

Trek tijdig aan de bel als het niet goed gaat. Zo beperk je de schade voor het bedrijf en privé.

Ondernemer wil schulden aanpakken en blijven ondernemen.

Schulden aanpakken en blijven ondernemen

Ook voor jou als ondernemer zijn er oplossingen voor schulden.

Zo helpen wij u als ondernemer in zwaar weer

Als ondernemer of zzp’er kunt u gratis terecht bij Geldloket. Aan de hand van een voorbeeld laten wij u zien wat we voor u kunnen betekenen.

Ondernemer met rekenmachine en papieren kijkt somber

Faillissement is geen oplossing voor schulden

Een faillissement heeft grote gevolgen en de schulden gaan er niet mee weg.

Waarom stoppen met ondernemen soms beter is

U heeft altijd gedroomd van een eigen onderneming. Maar zo mooi als de droom was, zo zwaar kan de realiteit zijn. Zeker tijdens de coronacrisis waarin voor veel ondernemers opdrachten uitblijven en inkomsten opdrogen. Blijft u, al is het soms tegen beter weten in, doorgaan? Of kiest u een andere weg?

ondernemer nieuwe KOR

De nieuwe KOR; voordelig of toch niet?!

Bent u ondernemer voor de btw, dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR). Ik deze blog vindt u meer informatie over deze regeling en ga ik in op de vraag wanneer de nieuwe KOR gunstig is en wanneer niet.  

Hoe zit het: ondernemer voor de inkomstenbelasting en de Btw

Niet iedereen die onderneemt, wordt ook door de Belastingdienst gezien als ondernemer voor de inkomstenbelasting (IB), dan wel voor de Btw. Hoe komt u erachter wat voor u van toepassing is? En wat betekent het voor uw Btw-aangifte en aangifte inkomstenbelasting? De verschillen op een rij.

Financiële buffer voor ondernemers

Wat als het even tegenzit? Wat als opdrachten uitblijven, een opdrachtgever niet betaalt of u zelf ziek thuis komt te zitten? Een financiële buffer is een must voor iedereen, ook voor u als ondernemer. In deze blog leg ik uit waarom dit belangrijk is, hoe u kunt bepalen hoe groot uw buffer moet zijn en waar u rekening mee moet houden.

Aanvulling Bbz voor de oudere zelfstandige is veranderd per 1 januari 2020

Vanuit het bijzonder besluit zelfstandigen zijn er vanuit de gemeente mogelijkheden om als ondernemer (tijdelijk) een inkomensaanvulling te krijgen, dan wel een bedrijfskapitaal. In 2020 gaat er voor de oudere zelfstandigen een belangrijke wijziging in en wordt de specifieke Bbz-ouderenregeling afgebouwd.

Een vliegende start als ondernemer

Als kersverse ondernemer wilt u goed voorbereid van start. Het ondernemingsplan ligt er, nu financieel nog aan de slag. Want wie doet de boekhouding en aangiftes bij de Belastingdienst? Ik neem u graag mee in een aantal zaken om nu al te regelen.

coaching ondernemers financieel

Coaching door ervaren ondernemer

Coaching voor en door ondernemers. Laat u bijstaan door ervaren coaches die weten hoe het is om een eigen bedrijf te hebben. Snel weer financieel fit.

Zo start je een onderneming vanuit de WW

Al jaren denkt u erover om voor uzelf te beginnen. Maar de zekerheid van de vaste baan woog altijd zwaarder. Nu zit u in de WW. Is dit het moment? Gaat u uw droom achterna en begint u voor uzelf? Maar hoe zit het dan met uw WW-uitkering?

Weleens gedacht aan een sparringpartner bij Geldloket?

Voor uzelf werken geeft u veel vrijheid. U kunt bijvoorbeeld zelf bepalen waarin u wilt ondernemen, en op welke tijden u wilt werken. En als het even meezit, houdt u er meer aan over dan wanneer u in loondienst zou werken. Ideaal, toch…?!