Thema: Eigen onderneming
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Rondkomen
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Eigen onderneming

Als ondernemer moet u aan veel dingen denken. U wilt het zakelijk goed op orde hebben. Zeker weten dat u niets over het hoofd ziet? Wij denken graag met u mee. Maak een afspraak bij het Geldloket.

 

Contact opnemen

Laatst toegevoegd

De KOR verandert: welke keuze maak ik als ondernemer?

Per 1 januari 2020 vervalt de huidige kleineondernemersregeling (KOR) en wordt vervangen door een nieuwe regeling. De belastingvermindering maakt dan plaats voor belastingvrijstelling. Aanmelden voor de nieuwe regeling kan tot uiterlijk 20 november 2019. In deze blog leg ik u uit wat de nieuwe regeling inhoudt en wat er zoal bij komt kijken.

Hoe bepaal ik als ondernemer mijn uurtarief?

Een van de voordelen van het werken als ondernemer is dat u veel zelf kunt beslissen. Daar staat tegenover dat u zich ook in veel zaken moet verdiepen om de juiste keuze te maken. Zoals het bepalen van een goed uurtarief. In deze blog geef ik u tips om uw uurtarief te berekenen.

btw-verhoging zzp ondernemer btw-aangifte KOR kleine ondernemersregeling

Voorkom financiële tegenvaller door btw-verhoging

De tijd vliegt en het eerste kwartaal van 2019 is al weer bijna voorbij. Uw btw-aangifte voor het eerste kwartaal komt eraan en dan krijgt u misschien te maken met de verhoging van het lage btw tarief. In deze blog geef ik u tips hoe u met de belastingverhoging om kunt gaan, zodat u voorkomt dat u later moet terugbetalen.

Meer artikelen

Een vliegende start als ondernemer

Als kersverse ondernemer wilt u goed voorbereid van start. Het ondernemingsplan ligt er, nu financieel nog aan de slag. Want wie doet de boekhouding en aangiftes bij de Belastingdienst? Ik neem u graag mee in een aantal zaken om nu al te regelen.

Ondernemer; dreigend faillissement?!

Na jarenlang ondernemer te zijn geweest heeft u nu zwaar. Opdrachten komen niet meer zoveel binnen en het wordt steeds lastiger om privé en zakelijk alle rekeningen te blijven voldoen. Een donkere wolk lijkt zich samen te pakken; ga ik richting een faillissement? Of is dit nog te voorkomen? Dat is zeker het geval. Ik deze blog leg ik u hier meer over uit.

Op weg als ondernemer: vijf belastingtips

Voor u als ondernemer is het belangrijk om uw financiën op orde te houden. U wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan of voordelen mislopen. Zeker als het gaat om belastingen. Met de 5 tips in deze blog bent u goed op weg.

coaching ondernemers financieel

Coaching door ervaren ondernemer

Coaching voor en door ondernemers. Laat u bijstaan door ervaren coaches die weten hoe het is om een eigen bedrijf te hebben. Snel weer financieel fit.

Zo start je een onderneming vanuit de WW

Al jaren denkt u erover om voor uzelf te beginnen. Maar de zekerheid van de vaste baan woog altijd zwaarder. Nu zit u in de WW. Is dit het moment? Gaat u uw droom achterna en begint u voor uzelf? Maar hoe zit het dan met uw WW-uitkering?

Ondernemer in zwaar weer, wat nu?

Draait u weinig omzet? Teert u in op uw spaargeld? Of hoopt u dat de facturen van leveranciers nog even op zich laten wachten? Lees dan onze tips. We beginnen met goed nieuws: ruim de helft van de ondernemers in zwaar weer komt er weer bovenop.

Weleens gedacht aan een sparringpartner bij Geldloket?

Voor uzelf werken geeft u veel vrijheid. U kunt bijvoorbeeld zelf bepalen waarin u wilt ondernemen, en op welke tijden u wilt werken. En als het even meezit, houdt u er meer aan over dan wanneer u in loondienst zou werken. Ideaal, toch…?!

Was het echt zo slecht, werken voor een baas?

Bent u een zzp’er die met moeite het hoofd boven water houdt? Die blijft doorploeteren, misschien wel tegen beter weten in? Dan is het wellicht tijd om terug in uw kracht te gaan. En misschien was dat wel in loondienst.

Hoera, de uurtarieven kunnen weer omhoog!

De economie trekt aan en dat merkt u als zzp’er in de bouw hopelijk ook. Fijn om de wind financieel weer in de zeilen te hebben na die magere jaren. Er ontstaan weer ‘vetrandjes’, maar denkt u ook aan voorzieningen voor arbeidsongeschiktheid en de oude dag?