Thema: Jongeren
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Eigen onderneming
Thema: Rondkomen
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Jongeren

Met 18 jaar ben je zelf verantwoordelijk voor jouw geldzaken. Je weet misschien nog niet alles, maar je wilt het graag goed regelen. Bij het Geldloket kun je gratis met je vragen terecht.

Contact opnemen

Laatst toegevoegd

Spullen leasen of toch beter kopen?

Leasen is op de lange termijn altijd duurder dan kopen. Toch zijn er goede redenen om een product te leasen. Of het voor jou een goede keuze is, hangt af van je situatie.

Beleggen zonder buffer: geen goed idee

Beleggen lijkt heel aantrekkelijk, zeker nu je maar weinig rente krijgt op je spaargeld. Maar wees je ervan bewust dat je je inleg (voor een deel) kunt verliezen.

Student, let op: je geeft meer geld uit dan je denkt

Als student zit je niet alleen in de schoolbanken, maar geniet je ook van het studentenleven. Op kamers gaan, feestjes vieren, lekker eten met studiegenoten… Maar hou je wel je inkomsten en uitgaven in de gaten?

Geldplan bijna 18

Met dit plan weet je wat er voor je verandert en wat je moet regelen.
Met dit Geldplan van Startpunt Geldzaken van het Nibud blijf je financieel fit. Je kunt het anoniem gebruiken.

Meer artikelen

Hoe betaal ik mijn studie als ik jonger ben dan 18 jaar?

Wanneer je een vroege leerling bent of je hebt een vmbo opleiding gevolgd in het voortgezet onderwijs, kan het zo maar zijn dat je al voor je 18e wilt starten met een vervolgopleiding. Je gaat studeren! En studeren kost geld. Hoe ga je dat betalen? Waar heb je recht op?

Zo voorkom je geldstress tijdens je studie

Een op de vijf studenten maakt zich zorgen over geld. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je door geldstress niet goed aan je studie toekomt!