Thema: Uit elkaar
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Eigen onderneming
Thema: Rondkomen
Thema: Pensioen

Uit elkaar

U heeft een moeilijke beslissing genomen; u en uw partner gaan uit elkaar. Dit betekent dat u veel moet regelen. En weet u al hoe uw financiële plaatje eruit ziet na de scheiding? Bij Geldloket zetten we het samen met u op een rij.

Contact opnemen

Laatst toegevoegd

partneralimentatie ontvangen betalen

Partneralimentatie ontvangen of betalen; plan uw financiën

Vanaf 1 januari 2020 is de maximale duur voor het recht op partneralimentatie (in de meeste gevallen) niet meer maximaal 12 jaar, maar maximaal 5 jaar. Daarom doet u er goed aan om, ook tijdens het huwelijk, na te denken over uw financiële toekomst, mocht u er toch ooit alleen voor komen te staan.

scheiden en schulden

Scheiden en schulden, hoe zit dat?

Bij een scheiding worden afspraken gemaakt over bezittingen. Maar wat als er schulden zijn? In deze blog geef ik antwoord op de belangrijkste vragen over scheiden en schulden.

Scheiden via een advocaat of toch met behulp van mediation?

Wie gaat u helpen met de scheidingsprocedure? Kiest u voor een online scheidingsmakelaar, een advocaat of toch een mediator? Mogelijkheden genoeg! Daarom is het goed om de verschillen te weten en ook welke kosten dit met zich meebrengt.

fiscale gevolgen tozo

Scheiden, maar hoe zit dat met de Belastingdienst?

Als u gaat scheiden, komt er een hoop op u af. U moet over veel zaken nadenken, keuzes maken en zorgen dat het geregeld is. Ik ga daarover graag met u in gesprek. In deze blog vertel ik u alvast hoe het zit met de belastingaangifte.

Meer artikelen

fiscale gevolgen tozo

Scheiden, maar hoe zit dat met de Belastingdienst?

Als u gaat scheiden, komt er een hoop op u af. U moet over veel zaken nadenken, keuzes maken en zorgen dat het geregeld is. Ik ga daarover graag met u in gesprek. In deze blog vertel ik u alvast hoe het zit met de belastingaangifte.

Ik ontvang alimentatie; wat voor financiële gevolgen heeft dit voor mij?

De scheiding is rond en de afspraken met uw ex-partner zijn gemaakt; u krijgt voor uw kinderen kinderalimentatie en voor uzelf partneralimentatie. Een fijne aanvulling op uw eigen inkomsten. In deze blog neem ik u mee met de financiële consequenties van ontvangen alimentatie.

Scheiden: wat te doen met uw koopwoning?

U heeft ervoor gekozen om uit elkaar te gaan. Maar u heeft samen een koopwoning. Gaan jullie die verkopen? Alleen kopen? Of u uit laten kopen door uw ex partner? Lastige keuze. In deze blog wil ik u kort meenemen in een aantal opties.

Niet vergeten bij scheiden: uw pensioen

Uw pensioen is waarschijnlijk niet het eerste waaraan u denkt bij scheiden. Pensioen heeft in deze situatie niet direct invloed op uw financiën en wordt daarom nog weleens vergeten. Waar moet u op letten?

Uit elkaar, maar wie betaalt de woonlasten?

U gaat scheiden en wilt graag snel een frisse, nieuwe start maken. U of uw partner denkt al aan een andere woning. Begrijpelijk, maar maak van tevoren wel goede afspraken met elkaar. Want financiële zorgen kunnen snel de kop opsteken bij dubbele woonlasten.

Boedelscheiding hoeft geen knelpunt te zijn

Boedelscheiding. Het klinkt simpel. Mensen denken vaak: dat regelen we even. Maar meestal is het een van de grootste knelpunten binnen een scheiding. Wees u daarvan bewust, bereid u goed voor en blijf vooral pragmatisch.

Woning verkopen bij echtscheiding: doe het niet op stel en sprong

Wie gaat scheiden krijgt veel op zich af. Zie dan het hoofd maar eens koel te houden en geen overhaaste beslissingen te nemen. Het is een begrijpelijke gedachte om zo snel mogelijk de gezamenlijke woning te verkopen, maar dat is zeker niet verplicht of raadzaam.