U heeft een moeilijke beslissing genomen; u en uw partner gaan uit elkaar. Dit betekent dat u veel moet regelen. En weet u al hoe uw financiële plaatje eruit ziet na de scheiding? Bij Geldloket zetten we het samen met u op een rij.
Contact opnemen
Dit zijn de gevolgen voor de kinderbijslag, het kindgebonden budget, de huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en de inkomensafhankelijke combinatiekorting.
Je gaat scheiden en wilt graag snel een frisse, nieuwe start maken. Jij of jouw (ex-)partner denkt al aan een andere woning. Begrijpelijk, maar maak van tevoren wel goede afspraken met elkaar. Want financiële zorgen kunnen snel de kop opsteken bij dubbele woonlasten.
Wie gaat scheiden krijgt veel op zich af. Zie dan het hoofd maar eens koel te houden en geen overhaaste beslissingen te nemen. Het is een begrijpelijke gedachte om zo snel mogelijk de gezamenlijke woning te verkopen, maar dat is zeker niet verplicht of raadzaam.
Als je gaat scheiden, komt er een hoop op je af. Je moet over veel zaken nadenken, keuzes maken en zorgen dat het geregeld is. Ik ga daarover graag met je in gesprek. In deze blog vertel ik je alvast hoe het zit met de belastingaangifte.
Wat het beste is in jouw geval, hangt er vooral van af of je afspraken kan maken met je ex-partner.
Boedelscheiding. Het klinkt simpel. Mensen denken vaak: dat regelen we even. Maar meestal is het een van de grootste knelpunten binnen een scheiding. Wees je daarvan bewust, bereid je goed voor en blijf vooral pragmatisch.
Als je gaat scheiden, komt er een hoop op je af. Je moet over veel zaken nadenken, keuzes maken en zorgen dat het geregeld is. Ik ga daarover graag met je in gesprek. In deze blog vertel ik je alvast hoe het zit met de belastingaangifte.
Bij een scheiding worden afspraken gemaakt over bezittingen. Maar wat als er schulden zijn? In deze blog geef ik antwoord op de belangrijkste vragen over scheiden en schulden.
Je hebt ervoor gekozen om uit elkaar te gaan. Maar je hebt samen een koopwoning. Gaan jullie die verkopen? Alleen kopen? Of je laten uitkopen door jouw ex partner? Lastige keuze. In deze blog wil ik je kort meenemen in een aantal opties.
Vanaf 1 januari 2020 is de maximale duur voor het recht op partneralimentatie (in de meeste gevallen) niet meer maximaal 12 jaar, maar maximaal 5 jaar. Daarom doe je er goed aan om, ook tijdens het huwelijk, na te denken over jouw financiële toekomst, mocht je er toch ooit alleen voor komen te staan.
De scheiding is rond en de afspraken met jouw ex-partner zijn gemaakt; je krijgt voor jouw kinderen kinderalimentatie en voor jezelf partneralimentatie. Een fijne aanvulling op je eigen inkomsten. In deze blog neem ik je mee met de financiële consequenties van ontvangen alimentatie.