Thema: Eigen onderneming
Thema: Jongeren
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Eigen onderneming
Thema: Rondkomen
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Hulp voor ondernemers in zwaar weer

7 juli 2022

Er is hulp voor ondernemers in zwaar weer! Trek tijdig aan de bel als het niet goed gaat. Zo beperkt u de schade voor de onderneming en privé.

Maak direct een afspraak

Herkent u deze gevolgen van zwaar weer? U betaalt zichzelf minder salaris uit. U zet geen geld meer apart voor de inkomstenbelasting. U hoopt dat facturen van leveranciers nog even op zich laten wachten. U heeft last van stress en slapeloze nachten. Als het niet goed gaat met uw onderneming, dan kunt u snel het overzicht kwijtraken.

U bent niet de enige als dit u overkomt. 14% van de ondernemers staat er slecht voor. Na corona moeten ondernemers meer omzet draaien om verliezen te compenseren. Dat lukt niet altijd. De Kamer van Koophandel verwacht dat de komende periode meer ondernemers zullen stoppen of failliet gaan.

Geldloket

In deze lastige situatie hoeft u niet alles zelf op te lossen. U kunt bij Geldloket terecht als u twijfelt over stoppen of doorgaan. Of als u moeite heeft met rondkomen en wilt weten waar u recht op hebt. Of wanneer u als ondernemer uw schulden wilt aanpakken.

Onze consulent kijkt samen met u hoe het ervoor staat en wat uw mogelijkheden zijn. Lukt het om privé rond te komen met de inkomsten vanuit de onderneming? Of heeft u recht op extra geld van de overheid, bijvoorbeeld (lokale) regelingen en toeslagen?

Samenwerkingspartners

Vaak kunnen ondernemers na één of twee gesprekken bij Geldloket weer verder. Soms is er meer nodig. In dat geval kunnen wij u doorverwijzen.

Bij de afdeling Zelfstandigen van de gemeente Amersfoort kunt u terecht voor informatie en advies. Soms kan de afdeling u helpen met een Bbz-uitkering (Besluit bijstandverlening zelfstandigen), bijvoorbeeld als uw onderneming levensvatbaar is en u ermee wilt doorgaan. Wilt u stoppen met ondernemen, maar heeft u tijd nodig voor de afronding, dan kan een stoppersuitkering uitkomst bieden. Ook in geval van ziekte is een tijdelijke uitkering soms mogelijk.

Menzing & Partners kan u adviseren over doorgaan of stoppen met het bedrijf. Precies wat u nodig heeft als u twijfelt over de levensvatbaarheid. Meld u wel eerst bij Geldloket, dan is het eerste gesprek bij Menzing meestal gratis.

Als schuldhulpverlening in uw situatie nodig is, dan helpen we u op de juiste plek te komen. We hebben een goede samenwerking met Menzing & Partners en Stadsring51. We kijken met u of het haalbaar is om te blijven ondernemen én de schulden op te lossen.

Ondernemerscoach

Als ondernemer in zwaar weer wordt er veel van u verwacht. Hoe lijkt het u om te sparren met een ervaren ondernemer, iemand die weet wat u doormaakt?

Wij kunnen u in contact brengen met een Amersfoortse ondernemer die u als coach ondersteunt. Deze vrijwilliger is ervoor opgeleid om u ook praktisch te helpen. Bijvoorbeeld met het maken van een begroting voor de privé financiën, het scheiden van zakelijke en privé uitgaven en het aanbrengen van structuur in de administratie. De coach bezoekt u thuis of op de zaak op momenten dat het u schikt.

Voelt u zich vrij om gebruik te maken van deze gratis dienstverlening. Tijdens een afspraak bij Geldloket kunt u zich hiervoor aanmelden.

Persoonlijk advies

Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met een van onze consulenten. Omdat wij werken met subsidie van de gemeente, is onze dienstverlening voor u gratis. Wij denken graag met u mee.

Download PDF

Dit artikel is geschreven door

Jaap-Jan Broer

Contact opnemen

Gratis financiële sparringpartner

Heeft u financiële vragen, bijvoorbeeld door een verandering in uw leven? Geldloket biedt inwoners van Amersfoort en Leusden gratis neutraal en onafhankelijk advies.

Meer over Geldloket Amersfoort