Thema: Eigen onderneming
Thema: Jongeren
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Eigen onderneming
Thema: Rondkomen
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Hulp voor ondernemers in zwaar weer

7 juli 2022

Er is hulp voor ondernemers in zwaar weer! Trek tijdig aan de bel als het niet goed gaat. Zo beperk je de schade voor de onderneming en privé.

Maak een gratis afspraak

 

Herken je deze gevolgen van zwaar weer? Je betaalt jezelf minder salaris uit. Je zet geen geld meer opzij voor de inkomstenbelasting. Je hoopt dat facturen van leveranciers nog even op zich laten wachten. Je hebt last van stress en slapeloze nachten. Als het niet goed gaat met je onderneming kan je snel het overzicht kwijtraken.

Je bent niet de enige als dit jou overkomt. Veel bedrijven hebben tijdens de coronacrisis een forse belastingschuld opgebouwd. Die moeten ze nu terugbetalen. De Kamer van Koophandel en onderzoekers van PwC en Universiteit Leiden verwachten de komende tijd meer faillissementen.

Geldloket helpt je graag

In deze lastige situatie hoef je niet alles zelf op te lossen. Je kan bij Geldloket terecht als je twijfelt over stoppen of doorgaan. Of als je moeite hebt met rondkomen en wil weten waar je recht op hebt. Of als je als ondernemer je schulden wil aanpakken.

Onze consulent kijkt samen met jou hoe het ervoor staat en wat je mogelijkheden zijn. Lukt het om privé rond te komen met de inkomsten vanuit de onderneming? Of heb je recht op extra geld van de overheid, bijvoorbeeld (lokale) regelingen en toeslagen?

Doorverwijzen naar samenwerkingspartners

Vaak kunnen ondernemers na één of twee gesprekken bij Geldloket weer verder. Soms is er meer nodig. In dat geval kunnen wij je doorverwijzen.

Samenwerkingspartners

  • Afdeling Zelfstandigen gemeente Amersfoort
  • Menzing & Partners
  • Schuldhulpverlening

Afdeling Zelfstandigen gemeente Amersfoort

Bij de afdeling Zelfstandigen kan je terecht voor informatie en advies. Soms kan de afdeling je helpen met een Bbz-uitkering (Besluit bijstandverlening zelfstandigen), bijvoorbeeld als jouw onderneming levensvatbaar is en je wilt ermee doorgaan. Wil je stoppen met ondernemen, maar heb je tijd nodig voor de afronding, dan kan een stoppersuitkering uitkomst bieden. Ook in geval van ziekte is een tijdelijke uitkering soms mogelijk.

Menzing & Partners

Menzing & Partners kan je adviseren over doorgaan of stoppen met het bedrijf. Precies wat je nodig hebt als je twijfelt over de levensvatbaarheid. Meld je wel eerst bij Geldloket, dan is het eerste gesprek bij Menzing meestal gratis.

Schuldhulpverlening

Als schuldhulpverlening in jouw situatie nodig is, dan helpen we je op de juiste plek te komen. We hebben een goede samenwerking met Menzing & Partners en Stadsring51. We kijken met jou of het haalbaar is om te blijven ondernemen én de schulden op te lossen.

Ondernemerscoach

Als ondernemer in zwaar weer wordt er veel van je verwacht. Hoe lijkt het je om te sparren met een ervaren ondernemer, iemand die weet wat je doormaakt? Uit onderzoek blijkt dat de mentale impact van zwaar weer vaak wordt onderschat. Er zijn zelfs overeenkomsten met de het verwerken van het verlies van een naaste: de schok, de pijn, het ontkennen en uiteindelijk het aanvaarden en doorgaan. Je kan wel wat steun gebruiken!

Wij kunnen je in contact brengen met een Amersfoortse ondernemer die jou als coach ondersteunt. Deze vrijwilliger is ervoor opgeleid om je ook praktisch te helpen. Bijvoorbeeld met het maken van een begroting voor de privé financiën, het scheiden van zakelijke en privé uitgaven en het aanbrengen van structuur in de administratie. De coach bezoekt jou thuis of op de zaak op momenten dat het uitkomt.

Voel je vrij om gebruik te maken van deze gratis dienstverlening. Tijdens een afspraak bij Geldloket kan je je hiervoor aanmelden.

Persoonlijk advies

Maak gerust een gratis afspraak voor een vrijblijvend gesprek met een van onze consulenten. Wij denken graag met je mee.

Laatste update: 16-5-2023
Download PDF

Gratis financiële sparringpartner

Heb je vragen over geld, bijvoorbeeld omdat er iets verandert in je leven? Het Geldloket biedt inwoners van Amersfoort en Leusden gratis onafhankelijk advies.

Meer over Geldloket Amersfoort