Als ondernemer of zzp’er kun je gratis terecht bij Geldloket. Aan de hand van een voorbeeld laten wij je zien wat we voor je kunnen betekenen.

Maak een gratis afspraak als je vragen hebt over dit onderwerp. Onze consulenten denken graag met je mee!

Maak direct een afspraak

Ronald heeft geen inkomsten

Ronald heeft een afspraak gemaakt bij Geldloket. Hij verhuurt als zzp’er partymaterialen voor evenementen, maar heeft door de coronacrisis al ruim anderhalf jaar geen werk meer. Voor de coronacrisis was Ronald kostwinner, zijn partner heeft een klein dienstverband in loondienst.

Aan het begin van de coronacrisis kon Ronald nog teren op zijn spaargeld. Dat is nu op. Hij heeft geen betalingsachterstanden of schulden. Maar hij is bang dat dit nu toch gaat gebeuren. Hij heeft behoefte aan iemand die meedenkt in zijn situatie.

Meedenken

Om te beginnen gaat de consulent van Geldloket met Ronald in gesprek over de onderneming. Hoe liep het bedrijf voor de coronacrisis? Hoe ziet Ronald de toekomst na corona?

Het bedrijf liep altijd goed, vertelt Ronald. De omzet was genoeg om van te leven en om te sparen voor zijn oude dag. Hij heeft er zeker ook nog plezier in en kan eigenlijk niet wachten om weer aan het werk te mogen.

Super om dit te horen. We spreken ook ondernemers die juist nu vaststellen dat ze niet meer verder willen met hun bedrijf.

Andere ondernemers vragen zich af wat voor hen de beste vervolgstap is. Wij kunnen dan de Ondernemersscan aanbieden. Samen met de ondernemer kijken we hoe hij (of zij) ervoor staat en welke mogelijkheden er zijn. De ondernemer gaat naar huis met informatie en inzichten waarmee hij verder kan.

Steunmaatregelen

Terug naar Ronald. Hij weet zeker wat hij wil: doorgaan met zijn bedrijf en er 200% tegenaan zodra dat weer kan. Voor nu zijn er een aantal steunmaatregelen vanuit de overheid die Ronald zou kunnen aanvragen. Deze lopen we met hem door. Dan weten we waar hij recht op heeft en waarop niet.

Begroting

Samen met Ronald vullen we een begroting in. We zetten op een rij wat er aan inkomen binnenkomt en wat eruit gaat.

Inkomsten

Doordat de partner van Ronald in loondienst werkt, komt er gelukkig wel wat inkomen binnen. We kijken ook of Ronald recht heeft op extra inkomen van de overheid. Ook zelfstandigen hebben recht op huur- en zorgtoeslag. We vragen de toeslagen met terugwerkende kracht nog van vorig jaar aan. Dat is een mooie meevaller waarmee Ronald weer even vooruit kan.

Uitgaven

Als we de uitgaven ook invullen, zien we dat deze hoger zijn dan de inkomsten.

We kijken waar het geld naartoe gaat en of Ronald hierin nog iets te kiezen heeft. Het is mooi om te zien hoe Ronald zich bewust wordt van zijn uitgaven. Hij dacht namelijk dat hij niet meer dan €100 per week uitgaf aan boodschappen, maar toen hij dit op zijn bank app ging nakijken en alles optelde kwam hij toch op bijna €200.

Ook bespreken we nog wat andere uitgaven waar Ronald over na kan denken. Hij kan bijvoorbeeld zijn auto’s laten schorsen zodat er geen wegenbelasting meer betaald hoeft te worden. Het tv-abonnement kan hij opzeggen, want zijn kinderen kijken meestal via internet of Netflix. Ook kan hij met de verhuurder overleggen of het mogelijk is tijdelijk de huur te verlagen en zo zijn er nog een aantal opties om te overwegen.

Met de hulp van onze consulent heeft Ronald weer overzicht gekregen. Hij kan weer verder!

Maak een afspraak

Wil je over dit onderwerp nog eens doorpraten met een financieel deskundige? Maak een gratis afspraak bij Geldloket Amersfoort.

Maak een afspraak

Faillissement is geen oplossing voor schulden

Lees meer

Hulp voor ondernemers in zwaar weer

Lees meer