Thema: Eigen onderneming
Thema: Jongeren
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Eigen onderneming
Thema: Rondkomen
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Schulden aanpakken en blijven ondernemen

20 mei 2022

Ook voor u als ondernemer zijn er oplossingen voor schulden. Uw schulden aanpakken en blijven ondernemen? Maak een afspraak met het Geldloket als u benieuwd bent naar de mogelijkheden. 

Maak direct een afspraak

Geldloket is het startpunt voor ondernemers met schulden. Onze consulenten stellen u vragen over uw situatie en bespreken de mogelijkheden met u. Bijvoorbeeld een doorverwijzing naar Menzing & Partners of Stadsring51.

Stoppen of doorgaan

Als u wilt blijven ondernemen, dan wordt er tijdens een aantal afspraken gekeken of dat mogelijk is. Er moeten dan wel voldoende inkomsten uit de onderneming komen.

Er zijn ook mogelijkheden als de inkomsten onvoldoende blijven en doorgaan met ondernemen niet mogelijk is. Of u zelf al besloten heeft te willen stoppen. Dan kunnen we voor u op een rij zetten wat er moet gebeuren. Bijvoorbeeld het afronden van de boekhouding en de aangiftes bij de Belastingdienst, om een overzicht te krijgen van de schulden.

Schulden aanpakken

Of u nu wilt stoppen of doorgaan met ondernemen, u wilt naar een toekomst zonder schulden. Als betalingsregelingen niet meer haalbaar zijn, dan kan een (minnelijke of wettelijke) schuldregeling een oplossing zijn. Twijfelt u of u dit wilt? Mijn advies is om hierover in elk geval het gesprek aan te gaan, zodat u het kunt overwegen.

Recht op extra geld

Onze consulenten controleren ook of u recht heeft op (lokale) regelingen en toeslagen. Vaak zien we dat ondernemers niet weten dat ze recht hebben op extra geld van de overheid. Als uw inkomsten zijn gedaald, is er mogelijk nu wel recht op bijvoorbeeld zorgtoeslag.

Onze consulenten helpen u graag om uw privé financiën op een rij te zetten. Dit maakt het ook makkelijker om de juiste stappen te zetten zodat u financieel fit wordt en blijft.

Persoonlijk advies

Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met een van onze consulenten. Omdat wij werken met subsidie van de gemeente, is onze dienstverlening voor u gratis. Wij denken graag met u mee.

Download PDF

Dit artikel is geschreven door

Geralda Nanninga

Contact opnemen

Gratis financiële sparringpartner

Heeft u financiële vragen, bijvoorbeeld door een verandering in uw leven? Geldloket biedt inwoners van Amersfoort en Leusden gratis neutraal en onafhankelijk advies.

Meer over Geldloket Amersfoort