Thema: Rondkomen
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Eigen onderneming
Thema: Rondkomen
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Lekker sporten met een smalle beurs

28 januari 2021

Sporten is goed voor lichaam en geest.  Stel, u wilt graag sporten, maar u heeft niet veel te besteden. Wat is er dan mogelijk? En hoe betaalt u de sport van uw kind(eren)? Gelukkig zijn er in Amersfoort veel mogelijkheden om low budget te sporten en bewegen.

 

Tip 1: De  Buurtsportcoach

In opdracht van de gemeente zijn de Buurtsportcoaches actief in Amersfoort. Zij weten álles van het aanbod in Amersfoort. Zij kunnen u helpen om een plekje te vinden waar u op uw eigen niveau kunt sporten. Dat kan zijn: op de sportschool, maar ook het speeltuingebouw, een gezellige wandelgroep of misschien wel de sportvereniging.

Ook als u een smalle beurs heeft, weet de Buurtsportcoach raad. Er zijn in Amersfoort gelukkig veel mogelijkheden om voor weinig geld, of zelfs gratis te sporten. Bekijk alle mogelijkheden op de website van de Buurtsportcoach.

Heeft u fysieke ongemakken, bent u al wat ouder of heeft u een beperking?  Dan denkt de Buurtsportcoach graag met u mee. E-mail uw vraag naar buurtsportcoach@sro.nl of bel 033-4225100 en vraag naar de buurtsportcoach van uw wijk.

 

Tip 2: Bijdrage Sport en Cultuur

De gemeente Amersfoort vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Met sport of met cultuur, zoals theater, culturele cursussen of bijvoorbeeld door een bezoek aan een museum. Inwoners met een laag inkomen kunnen daarom een bijdrage aanvragen.

 

Voor wie?

  • Volwassenen (vanaf 18 jaar)
  • U heeft een inkomen tot en met 120% van de bijstandsnorm. Bekijk de bijstandsnormen op de website van de gemeente Amersfoort.
  • U woont in Amersfoort, Hoogland of Hooglanderveen.

 

U heeft de keuze uit:

  1. Een bijdrage van €90,- voor een lidmaatschap van een sportclub,  muziekvereniging of een culturele cursus.
  2. Een bijdrage van €90,- voor het bezoeken van theater-of bioscoop, lidmaatschap bibliotheek, een ov-kaart met korting of een museumkaart.

 

Meer informatie over de Bijdrage Sport en Cultuur vindt u op de website van de gemeente Amersfoort. U kunt hier direct digitaal de bijdrage aanvragen via de Geldcheck033

 

Tip 3: Jeugdfonds Sport & Cultuur

Uw kind wil graag sporten, muziek maken, dansen, schilderen of bijvoorbeeld toneelspelen. Wist u dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur contributie of lesgeld betaalt voor kinderen en jongeren uit gezinnen met een laag inkomen?

U kunt zelf geen aanmelding doen. Dat doet bijvoorbeeld een leerkracht, de Buurtsportcoach, het Wijkteam, het Geldloket of de schuldhulpverlener van Stadsring51 voor u.

 

Tip 4: Stichting Leergeld

Ook Stichting Leergeld kan ervoor zorgen dat uw kind toch kan meedoen aan sport, muziek of andere buitenschoolse activiteiten. U kunt uzelf aanmelden bij Leergeld.

 

Voor wie?

  • U heeft kinderen van 4 tot en met 17 jaar
  • U heeft een inkomen tot maximaal 150% van de bijstandsnorm. Bekijk de bijstandsnormen op de website van de gemeente Amersfoort.
  • U woont in Amersfoort, Hoogland of Hooglanderveen

Lees meer over de mogelijkheden van Stichting Leergeld in ons blogartikel Het dure schooljaar is weer begonnen!.

Let op: Stichting Leergeld is in Leusden niet actief. Voor dergelijke vragen kan u terecht bij Lariks. Kijk voor meer informatie op rondkomeninleusden.nl.

Tip 5: Kies je sport

Alle kinderen uit groep 3 tot en met 8 in de gemeente Amersfoort kunnen meedoen aan Kies je Sport. Voor maar €2,- per keer sporten ze 3x mee bij sportverenigingen en sportaanbieders. Ze hoeven dan niet direct lid te worden, maar maken op een laagdrempelige manier kennis met de sport én de vereniging.

Van Rugby tot Minibridge, van Aquafun tot Floorball, er is ontzettend veel leuks te doen.

Bekijk alle mogelijkheden op de website van Kies je sport of stuur een e-mail naar kiesjesport@schoolsportamersfoort.nl.

 

Tip 6: Beweegrondjes

Wist u dat gewoon een rondje lopen heel gezond is? Doe eens een beweegrondje. In Amersfoort zijn verschillende routes uitgezet, variërend van 3 tot 9 kilometer. Een heerlijk rondje wandelen of hardlopen langs een veilige afwisselende route vlakbij huis.

Deze beweegrondjes zijn een initiatief van de gemeente Amersfoort, de Stichting Marathon Amersfoort en Run!033.com.

Kijk voor de routes op de website van Stichting Marathon Amersfoort.

 

Maak een afspraak bij het Geldloket

Heeft u een prima inkomen, maar lukt het toch niet om een sport- of beweegactiviteit te betalen? Maak dan een afspraak bij het Geldloket. Onze consulenten kunnen u helpen met besparen en begroten, zodat u beter rondkomt.

Laatste update: 28 januari 2021
Download PDF

Gratis financiële sparringpartner

Heeft u financiële vragen, bijvoorbeeld door een verandering in uw leven? Geldloket biedt inwoners van Amersfoort en Leusden gratis neutraal en onafhankelijk advies.

Meer over Geldloket Amersfoort