Thema: Rondkomen
Thema: Jongeren
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Eigen onderneming
Thema: Rondkomen
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Haal meer uit je geld met het Geldplan

31 mei 2023

Haal meer uit je geld door het Geldplan Beter Rondkomen in te vullen. Dit geldplan van het Nibud laat je nadenken over manieren om je financiën te verbeteren.

Je hebt een goed inkomen, maar het lukt niet om te sparen. Aan het einde van de maand is het geld op. Je hebt niet het gevoel dat je geld over de balk smijt.

Herken je dit? Dan ben je niet de enige. Geldplan Beter Rondkomen van het Nibud kan je helpen om meer uit je geld te halen.

Zo werkt het

Laten we eens kijken wat het Geldplan Beter Rondkomen je kan opleveren. Ik neem zelf de proef op de som. Eerst wordt mij gevraagd hoeveel ik maandelijks wil overhouden. Daarna is de vraag wat 10% van mijn netto maandelijkse inkomen is. Dat is namelijk het bedrag dat Nibud adviseert om maandelijks opzij te zetten voor onverwachte uitgaven.

Het Geldplan loop je gemakkelijk door en er zijn heel veel tools in opgenomen. Zo kan ik een bespaartest invullen, waarbij ik een bronzen medaille behaal. Geen idee of dat goed of slecht is, maar ik bespaar dus al € 148 per jaar. Oké, dat klinkt goed. Van de verschillende tips vind ik het idee om mijn auto misschien te gaan delen wel een interessante. Die ga ik onthouden.

Prettig is dat het Geldplan anoniem kan worden ingevuld. Aan het einde kan je besluiten om een account te maken. Je kan dan later het plan opnieuw bekijken en aanvullen met de behaalde doelen. Ook kan je natuurlijk weer nieuwe doelen stellen. Dat is wel handig, want het helpt om met een paar (en niet teveel) doelen te beginnen. Dan blijft het goed te overzien.

Geldplan Beter rondkomen

Het Geldplan Beter Rondkomen is een handig hulpmiddel als je je financiële situatie wil verbeteren. Het is ook heel handig om samen met je partner in te vullen. Het laat je nadenken over mogelijkheden om je inkomen te vergroten en je uitgaven aan te passen. Op een positieve en praktische manier. Ik zeg: uitproberen, het is de moeite waard!

Klaar om te beginnen? Ga naar het Geldplan Beter Rondkomen. Veel succes!

Persoonlijk advies

Wil je liever persoonlijk advies? Daar zijn wij voor! Maak een gratis afspraak bij Geldloket. We stellen graag een begroting met je op en kunnen je adviseren, zodat jij meer uit je geld haalt.

Laatste update: 31 mei 2023
Download PDF

Dit artikel is geschreven door

Annelies Brasjen

Contact opnemen

Gratis financiële sparringpartner

Heeft u financiële vragen, bijvoorbeeld door een verandering in uw leven? Geldloket biedt inwoners van Amersfoort en Leusden gratis neutraal en onafhankelijk advies.

Meer over Geldloket Amersfoort