Thema: Rondkomen
Thema: Jongeren
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Eigen onderneming
Thema: Rondkomen
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Beter rondkomen? Ga aan de slag met het Geldplan

22 juni 2018

U heeft een goed inkomen. Misschien heeft u ook een partner met eigen inkomsten. Toch komt het regelmatig voor dat u een rekening een maand laat liggen, omdat het geld alweer op is. Eigenlijk schaamt u zich ervoor, want het moet toch echt te doen zijn om met het inkomen rond te komen. En u heeft niet het gevoel dat u geld over de balk smijt. Hoe doen anderen dit?

U bent niet de enige die moeite heeft om geld opzij te zetten. Daarom stelt het Geldloket vanaf nu de geldplannen van het Nibud beschikbaar aan alle inwoners van Amersfoort en Leusden. Zodat u meer uit uw geld kunt halen.

Hoe werkt het?

Laten we eens kijken wat het Geldplan Beter Rondkomen voor u kan opleveren. Ik neem zelf de proef op de som. Eerst wordt mij gevraagd aan te geven hoeveel ik maandelijks wil overhouden. Daarna is de vraag wat 10% van mijn netto maandelijkse inkomen is. Dat is namelijk het bedrag dat Nibud adviseert om maandelijks opzij te zetten voor onverwachte uitgaven.

Het Geldplan loop je eenvoudig door en er zijn heel veel tools in opgenomen. Zo kan ik een bespaartest invullen, waarbij ik een bronzen medaille behaal. Geen idee of dat goed of slecht is, maar ik bespaar dus al 148 euro per jaar. Oké, dat klinkt goed. Van de verschillende tips vind ik het idee om mijn auto misschien te gaan delen wel een interessante. Die ga ik onthouden.

Prettig is dat het Geldplan anoniem kan worden ingevuld. Aan het einde kunt u besluiten een account te maken, zodat u later het plan kunt inzien en kunt aanvullen met de behaalde doelen. En natuurlijk weer nieuwe doelen kunt stellen. Dat is wel handig, want het helpt om met een paar doelen te beginnen. Dan blijft het goed te overzien.

Geldplan Beter rondkomen

Het Geldplan Beter Rondkomen is een handig hulpmiddel als u uw financiële situatie wilt verbeteren. En ook heel handig om samen met uw partner in te vullen. Het laat je nadenken over mogelijkheden om je inkomen te vergroten en je uitgaven aan te passen. Op een positieve en praktische manier. Ik zeg: uitproberen, de moeite waard!

Klaar om te beginnen? Deze en andere Geldplannen vindt u op onze website.

Wilt u liever persoonlijk advies? Beter overzicht in uw inkomsten en uitgaven? We stellen graag een begroting met u op en kunnen adviseren over uw inkomsten en uitgaven. U kunt zelf een afspraak maken, of bel 033 800 99 70 voor een afspraak.

Veel succes!

Laatste update: 24 januari 2022
Download PDF

Dit artikel is geschreven door

Annelies Brasjen

Contact opnemen

Gratis financiële sparringpartner

Heeft u financiële vragen, bijvoorbeeld door een verandering in uw leven? Geldloket biedt inwoners van Amersfoort en Leusden gratis neutraal en onafhankelijk advies.

Meer over Geldloket Amersfoort