Thema: Jongeren
Thema: Jongeren
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Eigen onderneming
Thema: Rondkomen
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Zo doe je belastingaangifte als student

12 juli 2023

Je kan geld terugkrijgen door als student belastingaangifte te doen. Ook als je stage loopt voor een BBL-opleiding en ook nog een bijbaan hebt. Loop geen geld mis, want in 3 simpele stappen heb jij je belastingaangifte klaar.

De belastingteruggave kan oplopen tot een mooi bedrag dat je in de zomer krijgt. Dat kan je goed gebruiken tijdens je verdiende vakantie.

Stap 1

Vraag een DigiD aan zodat je kunt inloggen bij de Belastingdienst.
Tip: download de DigiD-app.

Stap 2

Zoek alvast de informatie op die je nodig hebt:

  • Jaaropgave
  • Informatie over je zorgkosten

Op je jaaropgave staat wat je in dat jaar hebt verdiend bij een werkgever. Als je in dat jaar verschillende werkgevers hebt gehad, krijg je meer jaaropgaven.

Zorgkosten kan je soms aftrekken van je inkomen. Daardoor krijg je hopelijk (meer) geld terug. Je mag alleen zorgkosten aftrekken die op deze lijst staan en die je niet vergoed kreeg. Zorg dat je bewijs hebt van de kosten zoals een rekening of kassabon.

Stap 3

Je kan aangifte doen met de app of via de website van de Belastingdienst.
Log in met je DigiD. Controleer de gegevens die al zijn ingevuld. Pak je jaaropgave erbij. Op de jaaropgave staat o.a. het loon, de loonheffing die je hebt betaald en de verrekende arbeidskorting. Deze drie gegevens moet je controleren in je aangifte. Kloppen de gegevens niet? dan kan je dit niet wijzigen in de app. Ga dan via een browser de website van de Belastingdienst en wijzig hier je aangifte.

Tip: Loop geen geld mis. Je kan nog tot 5 jaar terug belastingaangifte doen.

Wij helpen graag

Voor hulp bij het invullen van je belastingaangifte als student kunt je gratis terecht bij Indebuurt033. Heb je andere vragen over geldzaken, maak dan een gratis afspraak bij Geldloket.

Download PDF

Dit artikel is geschreven door

Michelle Koelewijn

Contact opnemen

Gratis financiƫle sparringpartner

Heb je vragen over geld, bijvoorbeeld omdat er iets verandert in je leven? Het Geldloket biedt inwoners van Amersfoort en Leusden gratis onafhankelijk advies.

Meer over Geldloket Amersfoort