Thema: Gezin
Thema: Jongeren
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Eigen onderneming
Thema: Rondkomen
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Het dure schooljaar is weer begonnen!

6 januari 2022

Schoolgaande kinderen kosten geld. Denk maar aan het schoolreisje, een fiets, een computer of laptop, de muziekles of sport. U wilt dat uw kind overal aan mee kan doen. Ook als u het niet breed heeft. Maar hoe gaat u dat betalen? 

Goed nieuws: u kunt hulp krijgen van Stichting Leergeld Amersfoort.

Stichting Leergeld zorgt ervoor dat uw kind toch kan meedoen. Leergeld treft bijvoorbeeld regelingen met verenigingen, winkels en school.

Om welke kosten gaat het?

Bij kinderen op de basisschool kunt u denken aan het schoolreisje, een cadeautje met Sinterklaas of kerst, of mee kunnen doen aan het paasontbijt. Maar ook kosten voor muziekles of sport. In het voortgezet is het meestal verplicht om het huiswerk op de computer of laptop te maken. Uw kind heeft een fiets nodig om naar school te fietsen, of gaat op excursie naar het buitenland.

U kunt ook een beroep doen op vergoede huiswerkbegeleiding. Deze hulp is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool en leerlingen tot en met 17 jaar in het voortgezet onderwijs. Er zijn verschillende mogelijkheden: van een plek om rustig huiswerk te maken onder toezicht tot begeleiding bij het leren en bijles voor specifieke vakken.

De school bekijkt welke hulp nodig is en vult het aanvraagformulier voor u in. De aanvraag voor huiswerkbegeleiding gaat dus altijd via de school van uw kind.

‘Ons motto is: Alle kinderen mogen meedoen. Want nu meedoen, is straks meetellen’, zegt coördinator Carin de Backker. ‘Als je als kind niet kunt mee doen, hoor je niet bij de groep. Je kunt jezelf niet volledig ontwikkelen. Je raakt in jezelf gekeerd. Dat heeft ook gevolgen voor later.’

Voorwaarden voor steun vanuit Leergeld:

  • U heeft kinderen van 4 tot en met 17 jaar (huiswerkbegeleiding vanaf groep 7 tot en met 17 jaar)
  • U heeft een inkomen tot maximaal 150% van de bijstandsgrens.
  • U woont in Amersfoort, Hoogland of Hooglanderveen.

Uw privacy is gewaarborgd

Stichting Leergeld gaat zorgvuldig om met uw privacy. Niemand hoeft er iets van te merken dat Leergeld een aantal dingen regelt. Ook uw kind niet! Die fiets, die krijgt uw kind niet van Leergeld, maar van u als ouder(s).

Coördinator Carin de Backker: ‘Soms zijn er ouders die een drempel hebben om zich aan te melden. Maar áls ze het doen, zijn ze zó blij. Er valt een last van hun schouders.’

Hoe werkt het

Na uw aanmelding neemt coördinator Carin de Backker contact met u op. Daarna komt er een vrijwilliger bij u thuis op bezoek. Die bekijkt uw financiële administratie om te beoordelen of u in aanmerking komt voor de hulp vanuit Leergeld Amersfoort.

Wilt u in aanmerking komen?

U kunt zich aanmelden bij Leergeld Amersfoort. Hulp nodig bij uw aanmelding? Geen probleem, loop dan even langs bij een van de informatiewinkels van Indebuurt033.

Laatste update: 27 december 2019
Download PDF

Dit artikel is geschreven door

Annelies Brasjen

Contact opnemen

Gratis financiële sparringpartner

Heeft u financiële vragen, bijvoorbeeld door een verandering in uw leven? Geldloket biedt inwoners van Amersfoort en Leusden gratis neutraal en onafhankelijk advies.

Meer over Geldloket Amersfoort