Thema: Gezin
Thema: Jongeren
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Eigen onderneming
Thema: Rondkomen
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Gratis kleding voor mijn puber

30 maart 2021

Voor gezinnen met een laag inkomen zijn er regelingen om kleding aan te kunnen schaffen. Tieners kunnen kiezen tussen de Kledingpas of een Kledingpakket. Daarnaast mogen ze ook nog leuke kleren uitkiezen bij de Kledingbank. 

Kledingpas

De Kledingpas is voor jongeren van 12 t/m 17 jaar uit gezinnen met een laag inkomen.

De pas is een Fashioncheque ter waarde van €100 en kan in meer dan 10.000 winkels en webshops uitgegeven worden. Het bedrag hoef je niet in één keer uit te geven. Vraag de Kledingpas voor 2021 aan voor 31 december 2021.

Kledingpakket

Het Kledingpakket is voor jongeren van 12 t/m 17 jaar uit gezinnen met een laag inkomen.

Als de aanvraag wordt goedgekeurd krijg je een code waarmee je (nieuwe) kleding kunt bestellen in deze webshop. Het Kledingpakket bestaat uit een zomerdeel (bestellen vanaf 1 maart) en een winterdeel (bestellen vanaf 1 september). In totaal krijgt een tiener 8 stuks kleding, waarvan 2 paar schoenen en 2 jassen. Verder zit er in het pakket een leesboek en een stuk speelgoed. Het Kledingpakket heeft een totale waarde van circa € 320.

Voorwaarden

  • Ouder(s) mogen niet meer dan 150% van de bijstandsnorm verdienen. Dat is voor samenwonenden niet meer dan €2.189,28 netto per maand en voor alleenstaande ouders €1.532,50 netto per maand.
  • De Kledingpas of het Kledingpakket kan 1x per kalenderjaar aangevraagd worden. Het makkelijkst gaat dit digitaal: vraag hem meteen aan via de GeldCheck033 van de gemeente Amersfoort. U kunt ook bellen naar 14 033 om een formulier aan te vragen, dat u via de post ontvangt.
  • U maakt een keuze tussen de kledingpas en het kledingpakket. U kunt niet beide aanvragen.
  • Als u de Kledingpas of het Kledingpakket aanvraagt, heeft dat geen invloed op de hoogte van een uitkering of toeslagen.

Kledingbank

Kledingbank Amersfoort is voor iedereen die kleding nodig heeft, maar het zelf niet kan betalen.

De Kledingbank geeft herbruikbare kleding aan mensen die het hard nodig hebben. De Kledingbank doet twee uitgiftes per jaar, in de zomer en in de winter. De winkel is geopend op afspraak. Bel voor een afspraak tussen 9.00 en 12.00 uur of tussen 14.00 en 16.00 uur met 06-48800201.

Voorwaarden

  • Een verwijzing van een hulpverlener is nodig. Bijvoorbeeld van de huisarts, een medewerker van het wijkteam of de schoolarts.

Meer regelingen

Er zijn meer regelingen voor gezinnen die het niet breed hebben.

Bekijk alle regelingen voor inwoners van de gemeente Amersfoort op geldcheck033.nl.

Bekijk alle regelingen voor inwoners van de gemeente Leusden op deze website.

Download PDF

Dit artikel is geschreven door

Michelle Koelewijn

Contact opnemen

Gratis financiële sparringpartner

Heeft u financiële vragen, bijvoorbeeld door een verandering in uw leven? Geldloket biedt inwoners van Amersfoort en Leusden gratis neutraal en onafhankelijk advies.

Meer over Geldloket Amersfoort