Thema: Eigen onderneming
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Rondkomen
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen

Eigen onderneming

Geldloket Amersfoort is hét startpunt voor ondernemers die hun geldzaken goed willen regelen. Met onze kennis op het gebied van financiën, sociale voorzieningen en regelgeving zijn we u graag van dienst. Zeker weten dat u niets over het hoofd ziet? Lees onze blogs, stel uw vraag via de chat of maak vandaag nog een afspraak.

 

Contact opnemen

Laatst toegevoegd

Coronacrisis: dit zijn de steunmaatregelen voor ondernemers

De overheid heeft een pakket aan maatregelen getroffen om ondernemers tijdens de coronacrisis te ondersteunen. In deze blog geef ik u een kort en bondig overzicht.

Coronacrisis: financiële hulp voor ondernemers uit Amersfoort en Leusden

Ondernemers uit Amersfoort en Leusden kunnen bij de gemeente Amersfoort terecht voor het aanvragen van de Tijdelijke Overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Bekijk welke lokale ondersteuning er nog meer mogelijk is.

Ondernemer; dreigend faillissement?!

Na jarenlang ondernemer te zijn geweest heeft u nu zwaar. Opdrachten komen niet meer zoveel binnen en het wordt steeds lastiger om privé en zakelijk alle rekeningen te blijven voldoen. Een donkere wolk lijkt zich samen te pakken; ga ik richting een faillissement? Of is dit nog te voorkomen? Dat is zeker het geval. Ik deze blog leg ik u hier meer over uit.

Meer artikelen

Waarom stoppen met ondernemen soms beter is

U heeft altijd gedroomd van een eigen onderneming. Maar zo mooi als de droom was, zo zwaar kan de realiteit zijn. Zeker tijdens de coronacrisis waarin voor veel ondernemers opdrachten uitblijven en inkomsten opdrogen. Blijft u, al is het soms tegen beter weten in, doorgaan? Of kiest u een andere weg?

Ondernemen tijdens corona; dreigend faillissement?!

Na jarenlang ondernemer te zijn geweest heeft u het de laatste tijd zwaar. Door corona is alles anders. Opdrachten komen niet meer binnen, betalingen door klanten laten op zich wachten en het wordt steeds lastiger om privé en zakelijk alle rekeningen te blijven voldoen. Een donkere wolk lijkt zich samen te pakken; ga ik richting […]

fiscale gevolgen tozo

Coronacrisis: fiscale gevolgen van de Tozo voor partner van ondernemer

Maakt u gebruik van de Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers)? En heeft u een partner? Let dan goed op! Want de Tozo heeft in dat geval gevolgen op het gebied van belastingen en toeslagen.

ondernemer nieuwe KOR

De nieuwe KOR; voordelig of toch niet?!

Bent u ondernemer voor de btw, dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR). Ik deze blog vindt u meer informatie over deze regeling en ga ik in op de vraag wanneer de nieuwe KOR gunstig is en wanneer niet.  

Hoe kom ik als ondernemer rond tijdens de coronacrisis?

Ondernemers worden hard getroffen tijdens de coronacrisis. Opdrachtgevers stellen geplande projecten uit en u voelt dit direct in uw portemonnee. Wat betekent dit voor uw begroting? Hoe kunt u de schade beperken en grip houden op uw geld? In deze blog vertel ik er meer over.

Hoe zit het: ondernemer voor de inkomstenbelasting en de Btw

Niet iedereen die onderneemt, wordt ook door de Belastingdienst gezien als ondernemer voor de inkomstenbelasting (IB), dan wel voor de Btw. Hoe komt u erachter wat voor u van toepassing is? En wat betekent het voor uw Btw-aangifte en aangifte inkomstenbelasting? De verschillen op een rij.

Financiële buffer voor ondernemers

Wat als het even tegenzit? Wat als opdrachten uitblijven, een opdrachtgever niet betaalt of u zelf ziek thuis komt te zitten? Een financiële buffer is een must voor iedereen, ook voor u als ondernemer. In deze blog leg ik uit waarom dit belangrijk is, hoe u kunt bepalen hoe groot uw buffer moet zijn en waar u rekening mee moet houden.

Aanvulling Bbz voor de oudere zelfstandige is veranderd per 1 januari 2020

Vanuit het bijzonder besluit zelfstandigen zijn er vanuit de gemeente mogelijkheden om als ondernemer (tijdelijk) een inkomensaanvulling te krijgen, dan wel een bedrijfskapitaal. In 2020 gaat er voor de oudere zelfstandigen een belangrijke wijziging in en wordt de specifieke Bbz-ouderenregeling afgebouwd.

Hoe bepaal ik als ondernemer mijn uurtarief?

Een van de voordelen van het werken als ondernemer is dat u veel zelf kunt beslissen. Daar staat tegenover dat u zich ook in veel zaken moet verdiepen om de juiste keuze te maken. Zoals het bepalen van een goed uurtarief. In deze blog geef ik u tips om uw uurtarief te berekenen.

Een vliegende start als ondernemer

Als kersverse ondernemer wilt u goed voorbereid van start. Het ondernemingsplan ligt er, nu financieel nog aan de slag. Want wie doet de boekhouding en aangiftes bij de Belastingdienst? Ik neem u graag mee in een aantal zaken om nu al te regelen.

coaching ondernemers financieel

Coaching door ervaren ondernemer

Coaching voor en door ondernemers. Laat u bijstaan door ervaren coaches die weten hoe het is om een eigen bedrijf te hebben. Snel weer financieel fit.

Zo start je een onderneming vanuit de WW

Al jaren denkt u erover om voor uzelf te beginnen. Maar de zekerheid van de vaste baan woog altijd zwaarder. Nu zit u in de WW. Is dit het moment? Gaat u uw droom achterna en begint u voor uzelf? Maar hoe zit het dan met uw WW-uitkering?

Ondernemer in zwaar weer, wat nu?

Draait u weinig omzet? Teert u in op uw spaargeld? Of hoopt u dat de facturen van leveranciers nog even op zich laten wachten? Lees dan onze tips. We beginnen met goed nieuws: ruim de helft van de ondernemers in zwaar weer komt er weer bovenop.

Weleens gedacht aan een sparringpartner bij Geldloket?

Voor uzelf werken geeft u veel vrijheid. U kunt bijvoorbeeld zelf bepalen waarin u wilt ondernemen, en op welke tijden u wilt werken. En als het even meezit, houdt u er meer aan over dan wanneer u in loondienst zou werken. Ideaal, toch…?!

Was het echt zo slecht, werken voor een baas?

Bent u een zzp’er die met moeite het hoofd boven water houdt? Die blijft doorploeteren, misschien wel tegen beter weten in? Dan is het wellicht tijd om terug in uw kracht te gaan. En misschien was dat wel in loondienst.

Hoera, de uurtarieven kunnen weer omhoog!

De economie trekt aan en dat merkt u als zzp’er in de bouw hopelijk ook. Fijn om de wind financieel weer in de zeilen te hebben na die magere jaren. Er ontstaan weer ‘vetrandjes’, maar denkt u ook aan voorzieningen voor arbeidsongeschiktheid en de oude dag?